StoryEditorOCM
KalelargaVELIKA POTRAGA NA KORNATIMA

Za nestalim ribarom i u Pašmanskom kanalu tragale bespilotne letjelice

Piše PSD
17. ožujka 2019. - 10:23
Policija brod

U nedjelju nakon svitanja, nešto iza šest sati, nastavljena je intenzivna potraga za 60-godišnjim ribarom iz Šibenika koji je u subotu poslijepodne nestao u arhipelagu Kornata, doznajemo u Županijskom centru 112 i u Operativnom-komunikacijskom centru PU šibensko-kninske.

Obavijest o nestanku D.I. (60), službenici MRCC Rijeka zaprimili su u subotu, 16. ožujka u 16 sati od Z.I., sina nestalogprema čijem iskazu je njegov otac jučer, oko 12 sati  isplovio u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima, vlastitom brodicom tip gumenjak, dužine šest metara, pogonjen izvanbrodskim pogonskim strojem porivne snage 100KS

Odluku o dojavi nestanka članovi obitelji donijeli su nakon što se 60-godišnjak nije vratio u predviđeno vrijeme i budući da nije odgovarao na pozive putem mobilnog uređaja.

Nakon toga MRCC Rijeka pokrenula je koordinirano traganje sa nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik te nešto kasnije i sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Šibenik, a u traganje su angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Sinoć je na hridima otoka Sita pronađen gumeni čamac, a 60-godišnjem Šibenčaninu izgubio se svaki trag. 

Tijekom noći u potragu su se uključile i zadarske "snage" pa se za ribarom tragalo i u okolici otoka Pašmana. U potragu su tada uključene i bespilotne letjelice opremljene termovizijskim kamerama koje su pregledavale teren.

 

 

24. travanj 2024 23:56