StoryEditorOCM
KalelargaKOLEGIJ ZADARSKOG GRADONAČELNIKA:

Riješen problem sa zemljištem, kreće realizacija zgrade POS-a na Crvenim kućama!

Piše AVŠ
20. ožujka 2019. - 16:25
1_socijalni_stanovi1-031214

Prošlog petka, na sjednici Vlade, konačno je riješeno pitanje zemljišta na kojemu će se, na zadarskim Crvenim kućama, graditi nova zgrada iz Programa poticajne stanogradnje (POS). To zemljište je, na zahtjev Grada Zadra, sa MORH-a prebačeno na APN, čime je ispunjen i zadnji uvjet pred sam početak gradnje. Ovu vijest, koju je u srijedu ujutro na svom kolegiju objavio gradonačelnik Branko Dukić, s nestrpljenjem je čekalo oko 200 zadarskih obitelji koji su listi prvenstva za novu zgradu od stotinjak stambenih jedinica. Cijena ovih stanova iz programa POS-a bit će značajno niža nego onih na tržištu koje su posljednjih godinu dana doslovno odletjele u nebo.

- Ovo je velika vijest za naše mlade obitelji koje do sada nisu riješila svoje stambeno pitanje, a kad se dovrši ova zgrada na Crvenim kućama, odmah ćemo krenuti realizaciju nove jer je još dosta ljudi na listi čekanja- kazao je gradonačelnik Dukić.

 

Veslački dom dočekao obnovu

 

Do 29. ožujka bit će otvoren natječaj za radove na sanaciji Veslačkog doma koji je konačno dočekao obnovu. U prvoj fazi sanirat će se vanjska terasa površine 450 kvadrata, a potom unutrašnjost, odnosno svlačionice i sanitarni čvor. Vrijednost radova je 950 tisuća kuna bez Pdv-a, a trajat će oko četiri mjeseca.
18. travanj 2024 20:47