StoryEditorOCM
KalelargaOSTAJE U ISTRAŽNOM ZATVORU

Produžen pritvor ocu koji je bacio djecu s balkona

Piše IN
27. ožujka 2019. - 13:55
pag kuća otac djeca

Za još dva mjeseca produljen je istražni zatvor 54-godišnjem ocu koji je 28. veljače bacio četvero svoje djece s balkona obiteljske kuće u Pagu. Županijski sud u Zadru odluku o produljenju pritvora donio je utorak, na dan kada je isticao rok od 30 dana istražnog zatvora.

- Istražni pritvor je produljen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke budući da državni odvjetnik još nije siguran hoće li ispitivati djecu ili ne, nadalje zbog opasnost od ponavljanja djela budući da je djelo ostalo u pokušaju (nedovršeno) i postoji opasnost da opet pokuša ubiti djecu te zbog iznimno teških okolnosti izvršenja kaznenog djela – kazao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda uz napomenu da je odluka o produljenju istražnog pritvora podložna žalbi. Ako županijsko izvanraspravno vijeće potvrdi odluku, nakon dva mjeseca će se provesti kontrola istražnog zatvora.

Nakon što je u utorak saslušan u Zadru, 54-godišnji otac je vraćen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu gdje je prebačen zbog određenih smetnji sa zdravljem, kazao je Visković.

03. svibanj 2024 03:04