FOTO: USKORO POČETAK RADOVA Pogledajte kako će izgledati plaža na Punti Bajlo

FOTO: USKORO POČETAK RADOVA

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša tijekom proljetnih mjeseci planira nastaviti s održavanjem morskih plaža. To podrazumijeva uređenje prirodnih plaža, sanaciju obalnih zidova te ostale slične radove na javnom pomorskom dobru, objavljeno je na web stranicama Grada.

Te usluge odnose se na plaže i radove na pomorskom dobru koje nije dano na upravljanje i održavanje TD „Obala i lučice“. Radove će izvoditi ugovoreni izvođač a riječ je o dohrani, oplemenjivanju, čišćenju i nadopuni komunalnom opremom prirodnih plaža od Punta Bajla preko plaže Marex, Vitrenjaka , Puntamike , Dikla, Kožina do Petrčana.

"Uz uobičajene radove za ovu godinu izdvajamo uređenje obalnog pojasa sjeveroistočne strane rta Punta Bajlo za što smo izradili detaljan projekt kako bi naši građani i njihovi gosti biti zadovoljni dodatnim komforom i uređenjem. Svi radovi moraju završiti do početka turističke sezone stoga početak očekujemo uskoro, navode iz gradske uprave.

UO za komunalne djelatnosti je u ovogodišnjem proračunu za navedene radove osigurao 600.000 kuna i cilj je svake godine naglasak dodatnog uređenja postaviti na novoj lokaciji.

Naslovnica Zadar plus