StoryEditorOCM
KalelargaDARKO KOVAČEVIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA

24-godišnjak nije htio komentirati zbog čega je povukao prijavu protiv Daruvarca

Piše Ivica Nevešćanin, Mišel Kalajžić, Jutarnji.hr
5. travnja 2019. - 19:30
20190405_154724

NOVO 17:30

Pokušali smo stupiti u kontakt i s 24-godišnjakom koji je protiv Darka Kovačevića u subotu podigao, a u petak povukao kaznenu prijavu zbog prijetnje. No, 24-godišnji mladić nije bio raspoložen za razgovor i nije nam želio otkriti zbog čega je povukao kaznenu prijavu protiv Daruvarca.

- Ako vas zanima što je bilo i zašto sam povukao prijavu onda nazvoite državno odvjetništvo!, kratak je bio 24-godišnjak. 

 


NOVO 17:00

U međuvremenu smo i doznali razlog iznenadnog izlaska Daruvarca, koji je zbog brutalnog premlaćivanja djevojke u kafiću Chill Out osuđen na pet godina bezuvjetnog zatvora.

- Tijekom dokaznog postupka, 24-godišnji oštećenik je povukao prijedlog za kaznenim progonom pa zbog tog povlačenja nema procesnih uvjeta za daljnje vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenika - objasnili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru. Nastavno na to, pojašnjavaju dalje iz tužiteljstva, "više ne postoji niti osnova za istražnim zatvorom zbog čega je sucu istrage zadarskog Županijskog suda, predloženo ukidanje istražnog zatvora" protiv Darka Kovačevića, piše Jutarnji.hr.


Darko Kovačević zvani Daruvarac (32) je u petak nešto prije 16 sati pušten iz istražnog zatvora u Zadru.

- Infomacija je točna, pušten je, ali kako još nisam dobio rješenje Županijskog suda, ne znam zbog čega - kazao nam je Daruvarčev odvjetnik Boris Radman koji je danas (petak) podnio žalbu na odluku istražnog suca Marijana Bitange o istražnom zatvoru do 30 dana.

Daruvarac je pritvoren prošle subote nakon što je prijavljen za prijetnje prema 24-godišnjaku u kafiću na Boriku. 

Čim je izašao iz istražnog pritvora Daruvarac je sjeo u bijeli Mercedes koji ga je čekao i uputio se u nepoznatom pravcu.

Zašto je Daruvarac pušten nakon sedam dana istražnog zatvora pokušali smo doznati od glasnogovornika Županijskog suda u Zadru Hrvoja Viskovića, ali nam se nije javljao na naše pozive.

20. travanj 2024 06:04