StoryEditorOCM
KalelargaVRHOVNI SUD SMANJIO KAZNU TINU ŠUNJERGI

Za ubojstvo roditelja više neće morati biti u zatvoru 40 godina: 'Mlad je i neosuđivan, ovo je dovoljna kazna'

Piše Zadarski.hr
19. travnja 2019. - 14:38
sunjerga15-070218

Vrhovni sud Republike Hrvatske smanjio je kaznu Tinu Šunjergi, osuđenom za ubojstvo oboje roditelja, sa 40 na 35 godina zatvora, objavio je Jutarnji.hr.

Šunjerga se žalio na presudu po čitavom nizu osnova, tvrdeći da nisu izvedeni svi dokazi, da su ignorirana vještačenja psihijatara te navodeći još niz odredbi prema kojima mu treba ukinuti presudu. No, Vrhovni sud sve je te navode odbacio, ustvrdivši kako je suđenje izvedeno ispravno te su prikupljeni svi dokazi.

Sud jedino smatra kako je kazna od četrdeset godina prevelika te je smanjena na 35 godina.

- Razmotrivši odluku o kazni i žalbene prigovore stranaka,Vrhovni sud Republike Hrvatske kao drugostupanjski sud ocjenjuje da je, uz pravilno odmjerene pojedinačne kazne dugotrajnog zatvora u trajanju po dvadeset četiri godine za svako kazneno djelo, osuda na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju trideset i pet godina primjerena osobnosti optuženika, stupnju krivnje, svim okolnostima počinjenja djela utvrđenim u prvostupanjskoj presudi te jačini ugrožavanja zaštićenog dobra - ustvrdio je sud u obrazloženju odluke.

Navode kako je prvostupanjski sud kao olakotnu okolnost cijenio mladu životnu dob i raniju neosuđivanost Tina Šunjerge. Čitavu odluku suda pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, Šunjerga je 2017. godine, 25. ožujka u Čistoj Velikoj pištoljem najprije ubio majku Silvanu na obiteljskom imanju, a kasnije u garaži obiteljske kuće i svog oca Marina, splitskog specijalca.

I ocu i majci pucao je u zatiljak iz neposredne blizine, a smaknuću Silvane Šunjerge svjedočio je njegov prijatelj Ivan Škarić. Nakon što je obio obiteljski sef i ukrao očev pištolj, pozvao ga je da ide s njim u polje gdje mu rade roditelji. Nakon što ih je hladnokrvno ubio, otišao je kod prijatelja na rođendan gdje je "plesao te pucao iz pištolja kako bi podigao atmosferu".

27. travanj 2024 02:51