StoryEditorOCM
KalelargaU ZADRU NA NARODNOM TRGU

Počelo prikupljanje potpisa za referendum protiv produženja radnoga vijeka na 67 godina

Piše I.Ivanac
27. travnja 2019. - 16:50
peticija3-270419

Zadarska sindikalna inicijativa "67 je previše" u subotu je ujutro na Narodnom trgu započela s prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

- Akcija je započela u deset sati i to na sedam punktova, a uz to akcija će u ponedjeljak krenuti i u Biogradu, Obrovcu Gračacu i drugim mjestima diljem Zadarske županije. Cilj akcije je da se dobna granica za mirovinu snizi na 65 godina, zatim da se uvjet za prijevremenu mirovinu bude na 60 godina, a ne na 62, i da se izjednače uvjeti odlaska u mirovinu za žene, kazao je Vedran Uranija glavni koordinator zadarske županije za inicijativu i dodao ako se skupi dovoljno potpisa (10%) zakon će se direktno izmijeniti bez referenduma.

- Uvjereni smo u uspjeh! Ova akcija nije usmjerena protiv ministra mirovinskog sustava, ona nije usmjerena protiv Vlade, ona je za građane Hrvatske jer o mirovinskom sustavu moraju odlučivati isključivo građani!, zaključio je Uranija.

19. travanj 2024 16:43