StoryEditorOCM
KalelargaPOJAČAN PROMET PRVOG SVIBNJA

Na dionici od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba zbog radova zatvorena vozna traka

Piše M.K.
1. svibnja 2019. - 11:54
tunel_sv_rok1-070409

Zbog nadolazećeg praznika Prvi svibnja očekuje se pojačani promet na svim autocestama. Za sve građane koji će ovaj praznik iskoristiti za putovanje, ističemo da se  već  danas u poslijepodnevnim satima očekuje gušći promet kao i u nedjelju pri povratku.

Obzirom na to da još uvijek traju proljetni radovi na autocestama, na pojedinim dionicima određena su prometna ograničenja. HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo za poštivanjem  signalizacije i ograničenja brzine vožnje.

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

 

Autocesta A1 Zagreb - Split:

Na dionici od čvora Otočac do čvora Perušić u smjeru Splita, zbog oštećenja prijelazne naprave na mostu Gacka za promet je zatvorena pretjecajna traka, a promet se vodi sa dvije sužene prometne trake uz ograničenje brzine u zoni radova od 40 km/h.

Na dionici od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba zbog radova zatvorena je vozna traka. Ukoliko bi došlo do većeg priljeva vozila,a što bi za posljedicu moglo imati stvaranje zastoja i kolona promet će se organizirati na način da se isti odvija voznom i pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici od čvora Šestanovac do čvora Zagvozd zbog radova zatvorene su pretjecajne trake u oba smjera. U oba smjera promet se vodi samo voznom trakom.

 

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac

Na dionici od čvora Kutina do čvora Novska u smjeru Lipovca zbog radova za promet je zatvorena pretjecajna traka. Na navedenoj dionici, u uvjetima normalnog odvijanja prometa, ne očekuje se stvaranje eventualnih zastoja i kolona vozila. Ukoliko bi došlo do većeg priljeva vozila,a što bi za posljedicu moglo imati stvaranje zastoja i kolona promet će se organizirati na način da se isti odvija voznom i pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h


Autocesta A6 Zagreb - Rijeka    

Na dionici od čvora Oštrovica do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog izvođenja radova sanacije mosta Kamačnik i vijadukta Jablan za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, a promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba.


Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje. U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

26. travanj 2024 19:31