U ZADRU JE JUČER PALO 40 LITARA KIŠE PO ČETVORNOM METRU! Sredinom tjedna kratkotrajan predah od oborina

U ZADRU JE JUČER PALO 40 LITARA KIŠE PO ČETVORNOM METRU!

Kiša koja od jučer pada u cijeloj Hrvatskoj dobro je natopila i Dalmaciju, što će najviše razveseliti maslinare jer baš u ovo doba godine, pred cvatnju, maslini je neophodna voda. 

U nekim dijelovima Dalmacije, kao npr. na šibenskom području, tijekom travnja  i prve polovice svibnja nisu pale dostatne količine kiše, a zemlja je "žedna".

Jučer i danas tako je na području Zadra palo oko 40 litara kiše, u Šibeniku 45, u Splitu 55, a u Dubrovniku 30-tak litara po četvornom metru. To su podaci sa stranice pljusak.com u 13 sati.

U srijedu porast temperature

Na Jadranu će još u utorak biti promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom i pljuskovima, osobito do sredine tjedna, od kada se očekuju i dulja sunčana razdoblja i porast temperature. U utorak bura će postupno slabjeti, a u četvrtak prolazno će zapuhati umjereno jugo, javlja HRT.

Za vikend nova ciklona

Po trenutnoj prognozi Norveškog meteorološkog instituta, za nadolazeći vikend i početak sljedećeg tjedna u Dalmaciji se očekuje nova ciklona s jugom i kišom.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

'ZAHVATIT ĆE NAS PROSTRANA I UISTINU IMPRESIVNA CIKLONA...' Državni hidrometeorološki zavod zbog poludjelog vremena izdao specijalno priopćenje, javio se i Vakula: 'U drugom dijelu tjedna izmjerit ćemo vrijednosti kakve se rijetko viđaju'

Državni hidrometeorološki zavod zbog poludjelog vremena izdao specijalno priopćenje, javio se i Vakula: 'U drugom dijelu tjedna izmjerit ćemo vrijednosti kakve se rijetko viđaju'
Meteorolozi već nekoliko dana najavljuju izrazito promjenjive vremenske uvjete u tjednu koji je upravo započeo, ...
Državni hidrometeorološki zavod zbog poludjelog vremena izdao specijalno priopćenje, javio se i Vakula: 'U drugom dijelu tjedna izmjerit ćemo vrijednosti kakve se rijetko viđaju'