StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: PET SATI POTPUNOG LUDILA ZADARSKOG RAZBOJNIKA

Uz prijetnje nožem i pištoljem plašio ljude i krao im novac i vrijedne predmete; Pokušao opljačkati i crkvu, ali su ga svećenici potjerali!

Piše I.I.
17. svibnja 2019. - 12:20
razbojnistvo 1

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije provode kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela razbojništava i teških krađa.

Naime, u četvrtak su nakon dojave u 11.15 sati o izvršenom razbojništvu u ljekarni u ulici Ivana Mažuranića u Zadru, policijski službenici brzom reakcijom u 11,50 sati u ulici Benka Benkovića zatekli i uhitili muškarca koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom.

Nad 25-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, te ga se sumnjiči da je najprije četvrtak ujutro oko 6.30 sati na Obali kneza Branimira u Zadru, maskiran prišao 76-godišnjem muškarcu te mu uz prijetnju noža pokušao otuđiti novac, da bi nešto kasnije oko 8 sati, maskiran s crnom kapom na glavi (fantomka) u Glagoljaškoj ulici došao u crkvu sv. Ivana na Relji, gdje je nasilno otvorio vrata crkve i držeći nož u ruci, od svećenika pokušao otuđiti novac. Navodno je 25-godišnjak, nakon što ga je svećenik vidio s nožem i zatvorio mu vrata, nogom probio vrata i ušao u crkvu. U međuvremenu su se pojavila još dvojica svećenika pa se 25-godišnjak preplašio i pobjegao.

Nakon toga je došao do prostorija škole u ulici Dr. Franje Tuđmana, odakle je iz ureda otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima 30-godišnjeg vlasnika, a svoj pohod je nastavio te otišao do ulice Andrije Hebranga, gdje je kroz prozor ušao u prostorije ustanove, preturao po stvarima, a kada su ga djelatnici zatekli, kroz prozor se udaljio, a da nije ništa otuđio. neslužbeno doznajemo kako se radi o uredima Centra za socijalnu skrb.

Nadalje, oko 11.15 sati je također maskiran, ušao u ljekarnu u ulici Ivana Mažuranića držeći u ruci metalnu šipku, te uz prijetnju pištolja od djelatnice otuđio novac, nakon čega se udaljio. Navodno je farmaceutkinji rekao kako boluje od tuberkuloze. 

Neposredno nakon toga je oko 11,30 sati u ulici Benka Benkovića provalio u kuću 73-godišnje vlasnice, odakle je otuđio prijenosno računalo, el. čitač knjiga, torbu s dokumentima, zlatni nakit, novčanik i vrijedni ručni sat, ukupne vrijednosti od preko 100 tisuća kuna.

Odmah nakon toga, pri izlasku iz dvorišta, zatekli su ga policijski službenici Službe kriminalističke policije, u trenutku dok je u rukama nosio otuđene stvari i oružje, te je uhićen i doveden u prostorije policije.

Kod njega su također pronađeni pištolj, metalna šipka, novac i svi vrijedni predmeti koje je ukrao iz posljednje kuće koju je opljačkao.

Danas će 25-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog razbojništava, teških krađa biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

18. travanj 2024 08:15