StoryEditorOCM
KalelargaOPTUŽNICA STIGLA NA ŽUPANIJSKI SUD

Kad je bacao djecu s balkona otac s Paga je bio smanjeno ubrojiv pa vjerojatno neće dobiti maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora!

Piše IN
17. svibnja 2019. - 13:59
dip_presica4-220517

Županijsko državno odvjetništvo u petak je predalo optužnicu Županijskom sudu u Zadru protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. veljače svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće na Pagu, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda Hrvoje Visković.

- Optužen je za kazneno djelo četverostrukog pokušaja ubojstva, u kvalificiranom obliku jer je riječ o djeci. Optužnica je predana okrivljeniku i njegovom branjeniku na odgovor za što imaju rok od osam dana. Paralelno je za ponedjeljak u 13 sati zakazano ročište za produljenje istražnog zatvora osumnjičeniku – kazao je Visković.

Nakon što stigne odgovor na optužnicu, optužno vijeće će odlučivati o osnovanosti optužnice, odnosno hoće li biti potvrđena ili eventualno vraćena na doradu. Visković nije mogao reći hoće li sudski postupak protiv 54-godišnjaka biti tajan jer to ovisi o odluci raspravnog vijeća koje bude vodilo postupak.

Osumnjičenik se još uvijek nalazi u pritvorskoj bolnici u Zagrebu, a na ročištu za produljenjem istražnog zatvora, u ponedjeljak u 13 sati, sudjelovat će putem video linka.

Visković je rekao da kod ovakvog oblika teškog kaznenog djela osumnjičenik može dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu dugotrajnog zatvora u iznosi od 40 godina, no kako se radi o stjecaja više djela, kazna može iznositi 50 godina. Hoće li monstruozni otac i dobiti toliku kaznu ovisi o odluci raspravnog vijeća, no sigurno je da će ulogu pri odmjeravanju kazne imati i činjenica da je 54-godišnjak prilikom počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv jer već duže vrijeme boluje od psihičkih bolesti.

Potvrđivanje optužnice očekuje se kroz naredba dva mjeseca, dodao je Visković, ovisno o opsežnosti odgovora kojeg vijeće dobije od osumnjičenika koji bi, kako doznajemo, uskoro morao biti podvrgnut zahtjevnom operativnom zahvatu, što bi moglo i utjecati na datum početka suđenja.

26. travanj 2024 10:59