StoryEditorOCM
KalelargaNESTAO RONILAC KOD DUGOG OTOKA

Voditelj škole ronjenja E. A. Š. (50) pronađen mrtav!

Piše M.K.
28. svibnja 2019. - 14:10
skarda 2

NOVO

12:10

Zadarska policija nam je potvrdila da je pronađeno mrtvo tijelo ronioca E.A.Š. (50) s Dugog otoka za kojim se od jučer traga. Uskoro opširnije...


11:06

Jučer u 17,30 zadarskoj policiji prijavljen je nestanak E. A. Š. (50), iskusnog ronioca s Dugog otoka koji je nestao u moru za vrijeme jakog juga.

Prema prvim informacijama, iskusni ronilac nestao je u uvali Brbišćica nakon što je skočio u more pokušavši dohvatiti brod koji se odvezao i kojega je jaka južina počela odnositi.

Nakon što se nije vratio, nestanak je prijavljen Nacionalnoj srednišnjici za traganje i spašavanje i od tada traje potraga koja je nastavljana i danas i to iz zraka, s mora i kopna, u što su uključeni pripadnici Pomorske policije s dva plovila, policijski ronioci, djelatnici lučke kapetanije Zadar, DVD-a Sali i HGSS-a, te zrakoplov pilatus iz sastava Obalne straže.

Kako neslužbeno doznajemo, prije nestanka E. A. Š. vodio je članove ronilačke škole na tečaj ronjenja u uvalu Brbišćica. Kad su polaznici škole izronili i vratili se na brod, nisu zatekli niti voditelja škole ronjenja ni njegovu brodicu.

Njegova ronilačka oprema pronađena je nedaleko od mjesta nestanka na obali Dugog otoka, ali roniocu do sada nema traga.

 

24. travanj 2024 02:00