StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: ZA MANJE OD 24 SATA OD VANDALSKOG NAPADA NA POZDRAVU SUNCU

Stiglo novih šest ploča iz pričuve i započela njihova zamjena

Piše I.I.
31. svibnja 2019. - 12:49
pozdrav_suncu5-310519

U petak ujutro započela je zamjena šest najoštećenijih ploča na Pozdravu suncu koje je u četvrtak oko 13 sati razbio 25-godišnji T.K. Iz gradskog odjela za komunalne djelatnosti rekli kako na lageru imaju šest takvih ploča te će se njima zamijeniti one koje su najviše oštećene u vandalskom činu 25-godišnjaka. 

Radove na zamjeni ploča obavlja zadarska tvrta Trisitor u vlasništvu Mladena Končurata koja je u ožujku ove godine dovršila veliku rekonstrukciju električnih instalacija na Podravu suncu vrijednu četiri milijuna kuna. 

Pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Zadra, Robertino Dujela u četvrtak je za medije kazao kako se nada da će kompletna zamjena razbivenih ploča na poznatoj zadarskoj instalaciji biti napravljena unutar mjesec dana.

Zadranin T.K. Staklene ploče na Pozdravu sunca razbio je metalnim slivnikom za vodu kojeg je navodno ukrao s obližnjeg rotora koji se nalazi pokraj poznate zadarske instalacije.

Svaka staklena ploča košta 14 tisuća kuna bez PDV-a. Time se trošak obnove isključivo 38 ploča koje je 25-godišnjak razbio penje preko pola milijuna kuna.

26. travanj 2024 22:57