NAKON ŠTO JE PROCURILA VIJEST DA JE PRAVOMOĆNO OSUĐEN NA ČETIRI GODINE ZATVORA Daruvarac: Neugodno sam iznenađen! Ova je presuda donesena po naredbi nekoga s vrha! Ali neću stati, idem do Strasbourga!

NAKON ŠTO JE PROCURILA VIJEST DA JE PRAVOMOĆNO OSUĐEN NA ČETIRI GODINE ZATVORA

- Neugodno sam iznenađen! Po svemu onome što je Općinski sud u Zadru napravio, po svim njegovim brojnim greškama i propustima, prvostupanjska presuda je trebala pasti i biti novo suđenje. A ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozlijede, na što su i ukazali svi vještaci. Uvjeren sam da je ovakva odluka suda u Splitu donesena pod pritiskom nekoga s vrha, iz pravosuđa ili politike, pogotovo zbog ovih nedavnih događanja u kojima sam bio uključen protiv svoje volje, a najveća krivica je u medijima koji su stvorili atmosferu linča. Ovakve presude za slomljeni nos, nemaju smisla, manje se dobiva za ubojstvo. Neću na ovome stati, nastavit ću pravnu borbu prema Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu – kazao nam je Darko Kovačević zvani Daruvarac nakon što je iz medija doznao da mu je prvostupanjsku presuda na pet godina zatvora, koju mu je u siječnju izrekao sud u Zadru, Županijski sud u Splitu smanjio za jednu godinu.

DJELOMIČNO PRIHVAĆENA ŽALBA 'Slobodna' doznaje: Daruvarcu smanjena kazna za brutalno premlaćivanje i prijetnje mladoj Zadranki; Evo što mu je uzeto kao olakotne okolnosti

Daruvarac i njegov odvjetnik Boris Radman presudu još nisu dobili, kao ni Općinski sud u Zadru, iako je navodno otpravljena iz Splita prije nekoliko dana.   

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

NAKON TRAGEDIJE U BIOGRADU U KOJOJ JE STRADALA MEDICINSKA SESTRA I MAJKA TRIJU DJEVOJČICA "Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

Obitelj 36-godišnje Petre Mršić, medicinske sestre i majke triju djevojčica koja je prošle godine stradala pod k...
"Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

"POVUKAO SE" NAKON ŠTO JE PUSTIO OSUMNJIČENE ZA SILOVANJE DA SE BRANE SA SLOBODE Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!

Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!
Sudac Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru Ivan Marković zatražio je zaštitu policije zbog prijetnji koje su...
Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!