32-GODIŠNJI ZADRANIN PRED ISTRAŽNIM SUCEM Zbog smrti pješaka priveden s lisicama na rukama i prijeti mu do 12 godina zatvora

32-GODIŠNJI ZADRANIN PRED ISTRAŽNIM SUCEM

Zadranin (32) koji je u srijedu navečer automobilom marke Fiat naletio na 55-godišnjaka, uslijed čega je zbog težine ozljeda kasnije preminuo u Općoj bolnici, u petak je oko 13 sati priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji je odlučivao o prijedlogu za istražni zatvor.

Sudac istrage Ivan Marković odbio jer prijedlog za zadržavanjem 32-godišnjaka u pritvoru te je nakon sat vremena pušten na slobodu.

Stradali Zadranin poginuo je prelazeći cestu u Ulici Benka Benkovića i to u neposrednoj blizini pješačkog prijelaza kada je na njega automobilom naletio 32-godišnjak koji nije vozio prilagođenom brzinom, odnosno vozio je većom brzinom od dopuštene te nije uspio zaustaviti automobil kako bi mogao pravovremeno reagirati na prometne znakove i pravila. 

Tridesetdvogodišnjaka se tereti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom zbog čega mu prijeti zatvorska kazna u iznosu od tri do 12 godina zatvora.

Oboreni muškarac je nakon naleta automobila udario glavom o pod te zadobio smrtonosne ozljede.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije