StoryEditorOCM
KalelargaPRAVOMOĆNA PRESUDA DARUVARCU STIGLA NA ZADARSKI SUD

Glasnogovornik Denis Klarendić: "U roku od dva do tri tjedna Kovačević mora doći na izdržavanje kazne zatvora!"

Piše B.S.
10. lipnja 2019. - 13:36
klarendic.PNG

Pravomoćna presuda od četiri godine zatvora koju je Županijski sud u Splitu odredio Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke u ponedjeljak je stigla na Općinski sud u Zadru.

Glasnogovornik Denis Klarendić izjavio je kako je Županijski sud u Splitu odbio žalbu, osim u dijelu koji se tiče kazne i preinačio ju je na četiri godine zatvora.

 

- Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznata, krivnja je priznata, ali su odbijeni sve žalbeni navodi, prigovori, te primjedbe oko okrivljenove obrane i samog okrivljenika - rekao je Klarendić. Naveo je i kako su olakotne okolnosti Kovačeviću bilo priznanje djela, te navodi da će obeštetiti oštećenicu.

Kako je rekao, kod suca za izvršenje kazne zatvora presuda će biti roku tri dana od izvršnosti presude, odnosno primitka od strane osuđenika.

- Nakon toga sudac izvršenja Županijskog suda u Zadru donosi odluku u kojoj se Kovačević upućuje na izdržavanje kazne zatvora i u roku osam dana poziva ga se da preuzme to rješenje. U roku od dva do tri tjedna Kovačević mora doći na izdržavanje kazne zatvora - pojasnio je glasnogovornik

Naveo je kako je moguće da Kovačević zatraži odgodu izvršavanja kazne, no da su to iznimni slučajevi.

Ako se ne javi sucu nakon što dobije nalog, sud će izdati dovedbeni nalog policiji koja će ga privesti.

25. travanj 2024 18:47