StoryEditorOCM
KalelargaOD SUTRA NA INTERNET STRANICI GRADA ZADRA

Jednim klikom do popisa gradskih zemljišta, javnih površina u zakupu, stanova i poslovnih prostora

Piše P.O.
10. lipnja 2019. - 23:13
vostarnica-310511

U utorak će na službenoj WEB stranici Grada Zadra jednim klikom biti dostupan popis svih zemljišta, javnih površina u zakupu, stambenih objekata i poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Registar imovine se radio od početka prošle godine po uzoru na državni, a rezultat je "jedinstvena i transparentna baza podataka dostupnih kroz aplikaciju s funkcionalnim i praktičnim preglednikom", ocijenio je pročelnik za gradsku imovinu Tomislav Korona.

-Imovina Grada je razvrstana u četiri kategorije, građanima i svim zainteresiranim institucijama omogućen je i kartografski prikaz kako bi vidjeli gdje se svaka od nekretnina nalazi, a gradska je imovina izražena i u brojkama. Aplikaciju je izradio Inovativni Zadar, vodilo se računa o zaštiti podataka o najmoprimcima, zakupnicima i vlasnicima nekretnine, a tim će podacima moći pristupiti jedino ovlašteni ljudi iz gradske uprave kojima je ovako omogućen jednostavno, sigurno i ekonomično upravljanje gradskom imovinom, rekao je pročelnik Korona.

Direktor Inovativnog Zadra Alen Kociper pojasnio je kako će građani zahvaljujući aplikaciji moći vidjeti procijenjenu vrijednost, adresu, katastarsku česticu i procijenjenu vrijednost svakog pojedinačnog gradskog stana, te kartografski prikaz lokacije na kojoj se stan nalazi.

-Ovo je za građane važan alat koji im omogućava transparentan uvid u gradsku imovinu, a gradskoj administraciji olakšava upravljanje tom imovinom, rekao je Kociper.

Po ocjeni gradonačelnika Branka Dukića, objava Registra imovine je jedna od "najvažnijih stavki u dosadašnjem dijelu ovog mandata koja će ubrzati mnoge procese u Zadru".

25. travanj 2024 12:38