StoryEditorOCM
KalelargaNAKON TRAGEDIJA U ULICI BENKA BENKOVIĆA

Tužiteljstvo traži da se 32-godišnji vozač koji je usmrtio zadarskog arhitekta zadrži u pritvoru!

Piše B.S.
13. lipnja 2019. - 13:50
benka3-100619

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podnijelo je žalbu protiv rješenja suca istrage koji je odbio njihov prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u srijedu, 5.lipnja, oko 21.20 sati u ulici Benka Benkovića na zadarskoj Meladi život izgubio 55-godišnji zadarski arhitekt Aljoša Bačić.

- Nakon zaprimljenog rješenja suca istrage Županijskog suda u Zadru kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina na temelju čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a, državno odvjetništvo je podnijelo žalbu protiv rješenja suca istrage - kažu u državnom odvjetništvu.

Naime, u ODO-u navode kako je prometna nesreća uzrokovana uslijed neprilagođene brzine osumnjičenika i to na frekventnoj gradskoj prometnici u neposrednoj blizini trgovačkog centra i stambenih zgrada i to u trenutku dok je oštećenik prelazio kolnik pored obilježenog pješačkog prijelaza.

Državno odvjetništvo smatra kako takva vožnja ukazuje na osobite okolnosti koje opravdavaju opasnost od ponavljanja kaznenog djela, zbog čega je u žalbi vijeću Županijskog suda u Zadru predloženo preinačenje rješenja suca istrage i određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku.

Na Zadranina je prevelikom brzinom naletio 32-godišnji vozač u Fiatu šibenske registracije, koji se pred zebrom nije uspio zaustaviti, već ga je udario prednjim dijelom automobila. Iako je nesretni Bačić kolima Hitne medicinske pomoći odmah prevezen u Opću bolnicu Zadar, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

Ova tragedija otvorila je pitanje prometne sigurnosti u Ulici Benka Benkovića, koja je nakon rekonstrukcije te spajanja s Putom Nina i Putom Bokanjca postala jedna od najprometnijih zadarskih ulica i jedna od najvažnijih prometnih dionica u gradu. Riječ je, naime, o transverzali koja zapadni ulaz u grad, preko Ulice Domovinskog rata i Stadionske, spaja s Bulevarom, a naglo povećanje prometa najviše problema donijelo je baš na Meladi, na potezu gdje se prošlog tjedna dogodila tragedija.

26. travanj 2024 10:19