StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: RADIT ĆE SE U JAZINAMA I PREKO LJETA?

Novih 209 metara rive imat će kameno popločanje, 23 klupe te stare i nove palme!

Piše IN
13. lipnja 2019. - 16:20
lipotica1-110619

Iako zabrana izvođenja građevinskih radova na području Zadra stupa na snagu 1. srpnja, Županijska lučka uprava Zadar (ŽLU) najvjerojatnije će nastaviti preko ljeta s rekonstrukcijom Obale kneza Branimira ispred Ljepotice u uvali Jazine.

- Uputit ćemo zahtjev gradskoj upravi negdje oko 25. lipnja. Do tada će, vjerujem, biti završeni svi betonski radovi. Svaki dan sam na gradilištu i radovi stvarno teku predviđenom dinamikom. Ne očekujemo većih problema – kazao nam je ravnatelj ŽLU Davor Škibola koji vjeruje da će gradska uprava imati razumijevanje i dozvoliti da preko ljeta nastave na uređenju zadnjeg dijela obale u Jazinama. Radovi se izvode u dužini od 209 metara, a kada budu završeni, na rivi će biti postavljene nove 23 klupe, izvađene palme bit će vraćene i dodat će se još novih šest-sedam komada. Bit će ih ukupno 22-23 tako da će zeleni pojas biti veći nego prije, u cijeloj dužini obnovljene šetnice od dna uvale do veslačkog kluba.

- Završetkom betonskih radova do kraja lipnja ostat će nam još samo kamenarski radovi, odnosno oblaganje šetnice i obalnog zida. Ti radovi, kao ni ovi dosadašnji, ne bi trebali smetati. Ja živim u Ljepotici i dosad nije bilo nikakvih problema oko toga. Ukoliko bude kako planiramo, nova će obala biti završena do 1. listopada, osim možda nekih detalja hortikulturnog uređenja – optimističan je Škibola.

Radove vrijedne 5 milijuna i 144 tisuće kuna s PDV-om izvodi tvrtka Akropolis, a nadzor provodi zadarski Idassacommerce.

25. travanj 2024 18:28