StoryEditorOCM
KalelargaCIRKUS U VIJEĆNICI OKO NOVOOTVORENE CESTE

Dragić kazala gradonačelniku Dukiću da dade ostavku i vrati se u Bolnicu, a on njoj rekao da zapali joint

Piše Iva Ivanac
17. lipnja 2019. - 17:02
gradsko_vijece12-160519

Puno polemike tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća održanog u ponedjeljak izazvala je novootvorena četverotračna cesta između Opće bolnice Zadar i Poliklinike. Gradski vijećnik Bruno Milin (HDZ) i Irena Dragić (SDP) imali su štošta toga za reći, a dužan im nije ostao ni gradonačelnik Branko Dukić.

- Kada ste iz bolnice došli na mjesto gradonačelnika, vaš prvi poriv bio je da gradite. Čak ste jednom prilikom samozadovoljno izjavili da se u Zadru "gradilo se, gradi se i dok je Branka Dukića gradit će se". Upozoravali su vas na previše otvorenih gradilišta istovremeno, a građani su trpjeli vjerujući da će biti bolje. Međutim, sada kad su se pojedine dionice otvorile vidimo da je ovo puno gore od onoga što smo imali. Nažalost umjesto vas kao gradonačelnika, brigu o građanima i pacijentima bolnice preuzeo je ravnatelj Željko Čulina koji svoje dragocjeno vrijeme troši na ono što je trebao biti vaš posao. Gdje ste sve vrijeme bili vi i gdje je taj vizionar i graditelj? Molim vas, nemojte više obnašati dužnost gradonačelnika već se vratite na svoje staro radno mjesto, na ginekologiju i to u interesu građanki Grada Zadra, kazala je Irena Dragić, a od Dukića je dobila vrlo zanimljiv odgovor i poziv na ilegalni čin.

- Ja i dalje dva puta mjesečno radim u bolnici i dostupan sam svim pacijenticama koje to zatraže. A da će se i dalje graditi, hoće, jer je upravo potpisan ugovor vrijedan 567 milijuna kuna, a tiče se aglomeracije Zadar Petrčane i to će se iduće četiri godine raditi. Mi znamo raditi i graditi, a vi kad dođete, onda lijepo sjednite na travicu i zapalite jedan mali joint i pišite, kazao je Dukić što god mu ta zadnja rečenica značila.

Problematičnoj cesti usprotivio se i HDZ-ov vijećnik Bruno Milin koji je gradonačelnika Dukića upitao što se točno događa s tom cestom i s primjedbama ravnatelja Željka Čuline koja su nedavno objavljena u medijima.

- Kroz novine sam čitao zašto se ne otvara, pa ovo, pa ono, elokventan je bio Dukić zahvaljujući se Hrvatskim cestama što ulažu 40 milijuna kuna u obnovu cesta. Dodao je kako je ono što je do sada učinjeno, dobro i lijepo te kvalitetno.

- Što se tiče bolnice, slažem se za neke zamjerke, a ja sam osobno išao na razgovore i dogovarao kako maknuti stupove. Ne znam što se dogodilo u komunikaciji u kojoj smo mi praktički dogovorili sve i onda se ovako nešto dogodi, kazao je Dukić misleći na istup ravnatelja Čuline te za kraj dodao kako je u interesu Grada da se stupovi izmjeste.

Na koji točno, način ne zna još, ali je uvjeren da barem s rasvjetnim stupovima neće biti problema. Napomenuo je kako se i s novom cestom uvelike povećala sigurnost pješaka koji prelaze cestu kod kolodvora jer više neće istrčavati preko četverotračne ceste već im semafor omogućuje sigurniji prijelaz.

24. travanj 2024 11:10