StoryEditorOCM
KalelargaZAŠTO JE GRAD OKRENUO LEĐA NOGOMETNOM KLUBU ZADAR?

Gaši: Bili ste darežljivi kad je na Stanovima stolovao Reno Sinovčić, a sad vas nije briga! Dukić: Mi jedini klubu dajemo novac!

Piše I.Ivanac
17. lipnja 2019. - 19:54
dukic

Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dominik Livaković četiri su Zadranina koja su prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pronosila glas Zadra i Hrvatske i to na vrlo uspješan način. Došli su tu i priređen im je veliki doček, a samo godinu dana kasnije im šaljemo jednu veliku "nagradu", sarkastično je započeo svoje pitanje Erol Gaši, tijekom Aktualnog sata, upućeno gradonačelniku Branku Dukiću.

- Nogometni klub Zadar se po drugi puta u zadnje tri godine nalazi pred ispadanjem u treću ligu, ali ovaj put je ispadanje još i bolnije jer se to nije dogodilo zbog loše igre momaka na terenu već zbog direktne nebrige Grada Zadra, istaknuo je Gaši pitajući se zašto Grad Zadar okreće leđa NK Zadar u situaciji kada se klub odlučio očistiti određenih nameta prošlosti i zašto je Grad bio toliko darežljiv dok je u klubu stolovao Reno Sinovčić: od desetaka milijuna kuna nekontroliranog novca koji je uključen u NK Zadar do guranja elaborata o preoblikovanju u sportsko dioničko društvo još od 2011. godine, preoblikovanju koje ni dan danas, prema Gašijevim riječima, nije dobilo potpis niti jednog ministra financija Vlade RH.

- Je li se Grad odrekao nogometnog kluba? Znamo da HNS jest, ali to što su se oni odrekli mi ne znači ništa jer tko u tom izvršnom odboru sjedi i tko tim savezom upravlja iz BiH, me apsolutno nije briga. Ali me je briga mišljenje gradonačelnika i grada Zadra o ovom problemu, kazao je vijećnik Gaši.

- Svi znamo da je NK Zadar veći dugi niz godina u problemima. Vi kažete da se Grad Zadar odrekao kluba, ali mi smo zapravo jedini koji ga podržavaju. Mi mu jedini dajemo novac. Oni također imaju svojih osobnih sredstava, a sve što Grad treba napraviti, to će i učiniti. Ako Grad Zadar bude jedini vlasnik onda također očekujem, kao i što od KK Zadra imamo, financijska izvješća kako bi javnost znala koliko se novca uložilo i što se napravilo, kazao je gradonačelnik Dukić.

24. travanj 2024 01:12