StoryEditorOCM
KalelargaU TIC-U PREDSTAVLJEN TROFEJ DAVIS CUPA

Nakon lanjske pobjede u polufinalu, u Zadru niče pravi regionalni teniski centar

Piše Ivica Gjergja
18. lipnja 2019. - 15:09
coric_tifoe58-160918

U prostorima Turističko informativnog centra u Zadru jutros je predstavljen trofej namijenjen pobjednicima Davis Cupa, popularna „Salatara“.

-Pozdravljam i zahvaljujem svim nazočnim te predstavnicima medija što ste svojim dolaskom uveličali predstavljanje trofeja Davis Cupa-a, kojega je prošle sezone, nakon polufinalnog ogleda protiv SAD-a upravo u Zadru na Višnjiku i potom pobjedom nad domaćinima u finalu u Francuskoj, osvojila naša reprezentacija. Zahvala predsjednici HTS, gospođi Nikolini Babić, dopredsjeniku Nevenu Nakiću. Trofej će biti izložen sve do 8. srpnja i može se pogledati do 22 sata, a početkom srpnja do 23, kazao je Mario Paleka, predsjednik Turističke zajednice Grada Zadra.

Na putu k tom velikom trijumfu značajnu ulogu imao je upravo i grad Zadar gdje su izabranici Željka Krajana u polufinalu na Višnjiku svladali reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

-Iz Zadra smo u sjajnoj atmosferi otišli na završnicu u Lille gdje smo i osvojili ovaj trofej pobjedom nad Francuskom. Još jednom veliko hvala ŠC Višnjik i svim navijačima koji su itekako zaslužni za sve to. Drago mi je da smo danas ponovno u Zadru s ovim trofejem jer biti svjetski prvak je ogroman uspjeh. Kako za hrvatski sport tako i za Hrvatsku kao zemlju koja se time promovira i donosi multiplikativne stvari za svoje mlade sportaše i za našu djecu. Ovdje u Zadru nakon polufinala Davis Cupa sada niče pravi regionalni centar gdje smo za sobom ostavili infrastrukturu koja je saživjela i gdje djeca danas igraju na sedam zemljanih terena, a u planu je gradnja i još tri betonska. Uvjeti koji će biti na Višnjiku će u narednim godinama biti dostojni da mogu na pripreme dolaziti i naši reprezentativci, a u konačnici da u Zadru možemo organizirati i velike svjetske turnire, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Na riječi predsjednice Babić nije ostao nijem ni direktor SC Višnjika Denis Karlović, kazavši:

-Hvala i HTS-u koji je umnogome pomogao da imamo osam teniskih igrališta na Višnjiku. Sada i ubuduće imamo gdje igrati tenis, a rađat će se i novi talenti, kratak je bio Karlović.

Podsjetimo Hrvatska je trofej namijenjen pobjednicima Davis Cupa osvajala dvaput. Prvi put dogodilo se to 2005. godine, kada je pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi postala tek 12. reprezentacija u povijesti i prvi ne-nositelj koji je osvojio ovo natjecanje, dok je prošle godine osvojila posljednje izdanje Davis Cupa u formatu koji se igrao dugih 118 godina i čiji će se dosadašnji format s 16 najboljih reprezentacija zamijeniti jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija koji će se zvati Svjetski teniski kup.

20. travanj 2024 02:51