StoryEditorOCM
4 kantunaPODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG KRVAVOG OBRAČUNA U ZADARSKOJ PEKARI M

Zadranka: "Ženska osoba je mog dečka lupala nogom, vrijeđala i noktima ga je cijelog izgrebla po licu i vratu.. Zaposlenica pekare: "Rekao im je da se vrate u zemlju iz koje su došli i da se njegov otac nije za to borio!"

19. lipnja 2019. - 22:20
33_zadar

- Rekao nam je da će nas sve zapaliti i ubiti jednog dana i da u zemlji više neće postojati šiptari i Albanci. Prvi me bez povoda udario šakom u glavu – izjavio je V.K. voditelj pekare u zadarskim Arbanasima u kojoj je 11. svibnja prošle godine izbila masovna tučnjava.

Fizički obračun šakama, nogama i noktima, prema optužnici, počeo je oko 11.40 sati kada je Zadranka u pratnji partnera došla po ostatak plaće koje joj je vlasnik navodno ostao dužan.

Za protagoniste tučnjave – 52-godišnjeg vlasnika prostora Lj. K., njegovog sina 25-godišnjeg S. K., te 40-godišnju knjogovotkinju D. R., Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) zatražilo je uvjetne zatvorske kazne od osam mjeseci s rokom kušnje od tri godine. Optužnicom se terete da su paru nanijeli niz ozlijeda – oteklina i hematoma po cijelom tijelu. Sukob je, prema optužnici, počela 40-godišnja D.R. nakon što je u pekaru došla Zadranka tražeći dio plaće.

- To je bilo strašno. Ženska osoba je mog dečka lupala nogom, vrijeđala i noktima ga je cijelog izgrebla po licu i vratu. Umiješao se tada i muškarac koji ga je udario šakom u glavu nekoliko puta, a onda je pozvao i oca koji je doletio i opet ga snažno udario šakom u desno oko.

Od udarca se moj dečko srušio na pod i počela mu krv šikljati iz glave. Tukli su nas šakama, nogama i rukama. Nisu stali s udarcima sve dok nije dogla policija, a mi smo još ležali na podu. Prijetili su nam da će nas pobiti ako još jednom prođemo tom ulicom - posvjedočila je bivša djelatnica pekare navodeći kako je u prosincu 2016. u pekari radila 16 dana.

Tada je dobila otkaz, te joj, kako je rekla, nisu isplatili plaću za to razdoblje. Kada je tog dana došla zamolila je djelatnicu da pozove muškarca koji ju je zaposlio, te ga je pitala kada će joj isplatiti 1.500,00 kuna koje joj je ostao dužan. On joj je odgovorio da nije dobro radila svoj posao i da je krala i da joj zato nije platio.

Vlasnik pekare V.K. koji je taj prostor unajmio od Lj.K. opovrgnuo je priču navodeći kako je Zadranka u pekari radila 10-ak dana i otišla bez otkaza.

- Rekao sam joj da se smiri, a onda me njezin dečko bez povoda udario šakom u lice. Rekao je da će nas zapaliti sve, ubiti jednog dana, da sam kurva šiptarska i da u zemlji više neće postojati šiptari i Albanci - ispričao je dodajući kako je njezin dečko 40-godišnjakinju prvi nogom udario u stražnjicu dva puta, a onda ju je šakom udario i u stražnji dio glave.

Prvookrivljeni Lj. K. izjavio je da živi iznad pekare, te je tog dana izašao na balkon i vidio dečka bivše zaposlenice da se dere. Sišao je dolje i pitao što se zbiva.

-Tada je već naišla policija. Nisam ga udario već je on meni prijetio da će ga dignuti u zrak. Vikao je da mi jebe šiptarsku mater - posvjedočio je Lj.K. Navodeći kako je račun bivše djelatnice bio blokiran, te joj je dio plaće isplaćen na taj račun.

Knjigovotkinja je pojasnila kako se taj dan slučajno našla ispred pekare i čula galamu, no da su tada Zadranka i njezin dečko krenuli prema njoj. On joj je vikao da je kurva šiptarska i da će joj jebati mater, čak je pljunuo i uhvatio ju za kosu i čupao dok je.

- Uzela sam mobitel i nazvala 194, međutim on je vikao da će nas zapaliti i da mu je otac bio branitelj - ispričala je.

Zaposlenica pekare koja je taj dan bila u smjeni rekla je kako nije vidjela udarce jer je za vrijeme obračuna bila sakrivena iza kompjutera. Vidjela je da je mladić imao razbijeno oko, te je rekao knjigovotkinji da će je zapaliti dok bude spavala u krevetu i svima njima da se vrate u zemlju iz koje su došli i da se njegov otac nije za to borio.

Iz nalaza vještaka prof. dr. sc. Davora Mayera utvrđeno je da je Zadranka u napadu zadobila oteklinu sa oguljotinom na desnoj strani čela iznad oka i oteklinu na zatiljku, diskretan krvni podljev ispod lijevog oka i manju oguljotinu na desnoj strani hrpta nosa. Njezin dečko je u obračunu zaradio otekline desne sljepoočnice, oteklinu i krvni podljev oko desnog oka i očnih vjeđa s krvarenjem u spojnicu oka, oguljotinu hrpta nosa, te oguljotinu lijeve strane leđa.

17. travanj 2024 18:05