StoryEditorOCM
KalelargaLOPOVI U AKCIJI: POČELA "SEZONA"

Pljačkali trgovine, udruge, krali zlatninu, bicikle i novčanike. Policija upozorava na oprez!

Piše B.S.
24. lipnja 2019. - 13:17
Lopov provala ilustracija

Tjekom proteklog vikenda policija je evidentirala šest teških krađa i četiri krađe.

S petka na subotu opljačkana je trgovina u Gračacu u vlasništvu 55-godišnjaka. Iz trgovine je ukraden razni alat. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

S petka na subotu u ulici Denis Špike u Zadru, opljačkane su i prostorije koje koriste udruge građana. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U subotu tijekom noći u Petrčanima, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću te iz apartmana kojeg koristi 43-godišnji državljanin Slovačke otuđio prijenosno računalo, ručni sat, ruksak i sunčane naočale, dok je iz apartmana kojeg koristi 32-godišnjakinja ukrao torbicu.

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U subotu prijepodne u Sukošanu, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 73-godišnjaka, odakle je ukrao zlatni nakit.

Sa subote na nedjelju u istom mjestu je opljačkana i trgovina u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je ukraden novac. U nedjelju prijepodne u ulici Tomislava Ivčića u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u stan u vlasništvu 73-godišnje vlasnice, odakle je ukrao zlatni nakit.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

U petak poslijepodne u Ninu su ukradena i dva bicikla u vlasništvu 34-godišnjeg njemačkog državljanina. U isto vrijeme u ulici Andrije Hebranga u Zadru, nepoznati počinitelj je iz trgovine trgovačkog društva ukrao više raznih parfema. U subotu prijepodne u Zemuniku, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 61-godišnjeg državljanina Velike Britanije.

Policija upozorava građane na pojačani oprez. Savjetuje da se stvari ne ostavljaju bez nadzora, a da se na plažu nose samo najpotrebnije stvari i manji novčani iznosi.

– Na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito zlatninu i vrijednu videoopremu. Također, dokumente i novac ne držite zajedno, i ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove. Ako na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete, a ako na plažu dolazite biciklom, osigurajte ga vežući ga za drvo ili ogradu - upozoravaju iz zadarske policije.

Dodaju da se vrijedni predmeti pohrane na sigurno mjesto (hotelski sef i sl.), a ključevi apartmana, soba, vozila koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba, te registracijsku oznaku vozila spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima. Upozoravaju građane da otvorene prozore i vrata kamp-kućica, soba i apartmana zatvore ih i ne ostavljaju bez nadzora. U slučaju da ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik, spremite ga u vrećicu i predajte policiji.

26. travanj 2024 07:42