StoryEditorOCM
KalelargaZAVRŠENA ISTRAGA

Vozač (32) koji je automobilom "prikovao" 18-godišnjakinju uz prometni znak, pušten iz pritvora!

Piše B.S.
26. lipnja 2019. - 13:43
ubojstvo_samoubojstvo1-291117

Zadranin (32) koji je vozeći pod utjecajem alkohola u nedjelju u 6.25 sati teško ozlijedio 18-godišnju pješakinju koju je automobilom "prikovao" uz prometni znak pušten je iz istražnog zatvora.

Sudac istrage Marijan Bitanga odbio je zahtjev tužiteljstva da se muškarac zadrži u pritvoru.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je u ponedjeljak zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

Kako navode u ODO-u, postoji osnovana sumnja da je 23. lipnja u 6,25 sati u Zadru upravljao osobnim automobilom zadarske registarske oznake državnom cestom 306 iz smjera sjevera u smjeru juga, protivno čl. 198. st. 1. i čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,58 g/kg).

Njegove vozačke sposobnosti zbog toga su bile bitno smanjene, a tome je pridonijela i vožnja za sada neutvrđenom brzinom koja nije bila prilagođena nailasku na raskrižje.

Osnovano se sumnja da je dolaskom kod 23. kilometra i 300 metara, tj. u neposrednu blizinu raskrižja s Ulicom Kažimira Zankija, Puta Nina i Matije Gupca, zbog takvog stanja i brzine izgubio kontrolu upravljanja.

Automobil se zbog toga zanio u desno i izletio na prometnu traku sa sjeverozapadne strane raskrižja, gdje je prednjim dijelom udario i oštetio metalni nosač s prometnim znakom, a potom i u 18-godišnju pješakinju koja je stajala pored prometnog znaka, tijelom okrenuta u smjeru jugoistoka, čekajući zeleno svjetlo na semaforu za pješake.

Njegovo je vozilo nakon toga prednjim dijelom udarilo u metalni stup semafora dok je pješakinja ostala pritisnuta između prednjeg dijela automobila i metalnog stupa semafora pri čemu je pješakinja teško ozlijeđena. Zadobila je prijelom potkoljenice uključujući nožni zglob. 
 

20. travanj 2024 04:14