StoryEditorOCM
KalelargaIZDRŽITE JOŠ MALO, VRUĆINE USKORO POPUŠTAJU

Stižu pljuskovi s grmljavinom, temperature u Dalmaciji znatno padaju, neće prelaziti 25 stupnjeva

Piše Slobodna Dalmacija
6. srpnja 2019. - 21:30
12

I danas će biti sunčano i vruće, uz slabo jugo i jugozapadni vjetar, a najviše temperature zraka bit će oko 32-33 Celzijeva stupnja, ali potkraj dana dolaze promjene koje bi idućeg tjedna mogle donijeti osvježenje mnogima koji teško podnose ljetne vrućine.

Kako nam je kazala Kata Botica, dežurna prognostičarka u Pomorskom meoteorološkom centru, potkraj dana, najprije na sjeveru Dalmacije, očekuje se promjenjiva naoblaka i mjestimice kiša ili pljusak s grmljavinom. Pri tom će vjetar okretati na buru i sjeverozapadni, a kratkotrajno može biti i jak.

U ponedjeljak će biti samo malo svježije, ali i dalje vrlo toplo i vruće. Bit će prevladavajuće sunčano, ali ne i sasvim stabilno pa valja računati na mogućnost kiše ili kratkih pljuskova, uglavnom u zaobalju.

U utorak će u Dalmaciji biti djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice kišu ili pljuskove, a najoblačniji dan tjedna pred nama bit će srijeda kad nas očekuje nestabilno vrijeme, uz kišu i pljuskove s grmljavinom.

Bit će osjetno svježije, a najviša dnevna temperatura zraka neće prelaziti 25 stupnjeva.

U četvrtak će biti ponovno toplije, sunčanije i stabilnije, ali ne zadugo. Prema trenutno dostupnim podacima, i idućeg vikenda bi vrijeme moglo biti nestabilno. 

19. travanj 2024 19:12