StoryEditorOCM
KalelargaKAKVO NAS VRIJEME ČEKA NAKON MIKRO OLUJE

Do kraja dana dolazi nam - bura!

Piše Jutarnji.hr
8. srpnja 2019. - 10:37
nevrijeme33-070719

U Dalmaciji će danas biti pretežno sunčano. Jutro će i dalje biti toplo, a danju će biti malo manje vruće. Poslijepodne će na sjeveru i osobito u unutrašnjosti Dalmacije biti nestabilnije pa uz lokalno jači razvoj oblaka može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, mjestimice i sjeverozapadnjak, a krajem dana na sjevernom će dijelu okrenuti na buru. Najniža temperatura bit će od 20 do 25, u unutrašnjosti ponegdje i niža, a najviša dnevna uglavnom od 29 do 31 °C. 

Na istoku zemlje povremene kiše, grmljavine i pljuskova moglo bi biti kasno poslijepodne i navečer, dok je ujutro moguća magla. Vjetar će biti većinom slab, navečer mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura će biti od 17 do 19, dok će danju biti svježije, s najvišom dnevnom temperaturom između 25 i 27 °C. 

U središnjem dijelu zemlje prvi će dio dana biti djelomice sunčan, a od sredine dana očekuje se promjenjivo uz povremenu mogućnost za kišu, pljuskove i grmljavinu. Oborine će biti češće krajem dana kada je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar najprije slab, potom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno moguće s jakim udarima. Najniža temperatura bit će od 15 do 17, a danju svježije s najvišom temperaturom oko 25 °C.

U Gorskom kotaru će biti također promjenjivo s povremenom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Oborine mjestimice mogu biti izraženije, osobito u drugom dijelu dana. U Lici će jutro biti sunčanije i stabilnije, a mjestimice može biti i kratkotrajne magle. Vjetar slab, u višim prdjelima umjeren sjeveroistočnjak, osobito krajem dana. Najniža temperatura od 13 do 16, a najviša uglavnom od 22 do 27 °C.

Djelomice sunčano i uglavnom suho bit će na sjevernom Jadranu, ali ne posve stabilno pa mjestimice uz prolazno više oblaka i tamo može pasti i malo kiše ili poneki pljusak. Umjereno jugo i jugozapadnjak krajem će dana okrenuti na buru. Jutarnja temperatura bit će od 17 do 21, a najviša od 26 do 28 °C.

Državni hidrometeorološki zavod javlja da će i sutra biti promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Oborine će u unutrašnjosti biti češće u prvom dijelu dana dok će poslijepodne osobito u Slavoniji, Baranji i Podravini biti sunčanije. Vjetar će biti uglavnom slab, na sjevernom dijelu Jadrana puhat će umjerena bura koja će do kraja dana zapuhati duž cijele obale. Najniža temperatura bit će od 14 do 18, duž obale od 18 do 23, a najviša id 21 do 26, na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji od 27 do 31 °C.

16. travanj 2024 13:50