ZADARSKI SUD DONIO ODLUKU Daruvarcu odbijena žalba za odgodom izvršenja kazne zatvora!

ZADARSKI SUD DONIO ODLUKU

Sudsko Vijeće Županijskog suda u Zadru odbilo je žalbu kojom je Darko Kovačević Daruvarac (32) tražio odgodu izvršenja kazne od od četiri godine zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke prošlog ljeta u kafiću “Chill out”, koju mu je odredio Županijski sud u Splitu. Potvrdio nam je to glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Od rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne koje mu je uručeno 2. srpnja do javljanja na izdržavanje kazne mora proteći najmanje četrnaest, a najviše dvadeset jedan dan. Kovačević će se tako krajem mjeseca najprije uputiti u Centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu. Tamo će boraviti četiri tjedna gdje će se obaviti njegova medicinska, socijalna, psihološka, pedagoška i kriminološka obrada.

Konačnu Odluku o kaznenom tijelu (zatvoreni, poluotvoreni ili otvoreni uvjeti) u kojem će izdržavati kaznu zatvora donijet će Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Još početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo mu je kaznu za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću u Zadru s pet na četiri godine zatvora. Sud je prethodno odbio sve navode iz njegove žalbe u kojoj je tražio uvjetnu kaznu i novo suđenje zbog “političko- medijskog linča”.

Prilikom odabira vrste i mjere kazne splitski sud je u prvom redu imao u vidu njegovu iznimnu brutalnost koju nije ublažila činjenica da je djevojku pretukao na javnom mjestu, u prisutnosti većeg broja ljudi.

Šest mjeseci provedenih u istražnom zatvoru uračunat će mu se u izdržavanje zatvorske kazne što znači da će odslužiti zapravo 3,5 godine, koje bi se mogle dodatno smanjiti za 14 mjeseci istekom dvije trećine kazne, ukoliko bude dobrog vladanja iza rešetaka. Daruvarac bi u tom slučaju u zatvoru mogao provesti nešto manje od dvije i pol godine.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

NITKO NIJE SLUTIO TRAGEDIJU Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro

Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro
Zadar je u ponedjeljak šokirala vijest o tragičnoj smrti maturanta koji je počinio samoubojstvo na svoj 18....
Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro