UHVAĆEN UZ POMOĆ POLICIJSKIH KAMERA U ulici gdje je dopuštena brzina 60 kilometara na sat, vozio preko 170! Nije mu se samo jedanput "omaklo"...

UHVAĆEN UZ POMOĆ POLICIJSKIH KAMERA

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom koji dolazi sa šireg zadarskog područja, a kojeg se sumnjiči za više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22.lipnja oko šest sati u Zadru, ulica 84. Bojne HV Termiti, upravljao Mercedesom (zadarskih registarskih oznaka) brzinom 92 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 60km/H, a 23.lipnja brzinom od 122 km/h.

Također je utvrđeno kako je 25. lipnja u 5.30 sati na istoj dionici upravljao Mercedesom brzinom od 177 km/h, a nešto kasnije u 5.37 sati brzinom od 100 km/h.

Nadalje, 26.lipnja oko 7 sati je navedenom ulicom upravljao Mercedesom brzinom od 111 km/ h, na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 km/h.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 35-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i prekršaja iz Zakona o prebivalištu priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Tridesetpetogodišnjak je, kako doznajemo, uhvaćen u prijestupima zahvaljujući postavljenim kamerama za mjerenje brzine.


Noćas oko 1.20 sati u Kožinu, na DC 306, policijski službenici su zaustavili 26-godišnjaka kako upravlja Ford-om (ZD) pod utjecajem alkohola od 2.57 g/kg.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja.

 

Naslovnica Kalelarga