StoryEditorOCM
KalelargaKAKVO JE OVO LITO?

Zadarsko područje pod naračanstim upozorenjem: moguća grmljavina i bujične poplave!

Piše M.K.
13. srpnja 2019. - 12:55
prognoza2.JPG

Zadarsko područje danas je pod narančastim upozorenjem Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Stupanj pripravnosti: Narančasto. Izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Količina oborine > 40 mm; Vjerojatnost grmljavine > 60 %

BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - stoji u objavi.

Vremenska prognoza za danas:

Promjenljivo i nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. U prvom dijelu dana kiša i pljuskovi očekuju se na zapadu, a do večeri će se proširiti na veći dio zemlje. Osobito duž obale pljuskovi mogu biti izraženiji. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjereno do jako jugo i istočni vjetar okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu, zatim i na ostatku obale. Uz nestabilnosti vjetar će lokalno biti pojačan. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26, na Jadranu od 24 do 28 °C.

Prognoza za sutra:

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne, osobito u unutrašnjosti, mjestimice kiša ili poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, ujutro i jaka bura, danju sjeverozapadni i zapadni vjetar, a bura će navečer i u noći ponovno pojačati. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 17 do 21. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 28 °C.

 

 

20. travanj 2024 13:52