StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA PRIVELA IZGREDNIKE U RESTORANU U JAZINAMA

Pijani dvojac A.Š. (28) i I.T. (29) prijavljen za uriniranje, tučnjavu, razbijanje lokala i vrijeđanje vlasnika na nacionalnoj osnovi!

Piše IN
16. srpnja 2019. - 11:36
butler_

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad A.Š. (28) i I.T. (29) iz Zadra koji su u nedjelju (14.srpnja) oko 12.30 sati, u alkoholiziranom stanju došli u restoran "Butler" na Obali kralja Tomislava u Zadru te narušili javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način.

Naime, 28-godišnji A.Š. je odmah po dolasku u objekt počeo urinirati po terasi čime je vrijeđao moralne osjećaje gostiju i zaposlenika, a potom je nastavio s narušavanjem vrijeđajući zaposlenika raznim pogrdnim riječima.

Narušavanje se nastavilo tako što im je prišao 37-godišnji vlasnik te ih upozorio i pokušao smiriti, na što su se obojica oglušili i nastavila s verbalnim vrijeđanjem vlasnika i zaposlenika, a potom je došlo i do međusobnog fizičkog sukoba između njih, uslijed čega je oštećen i inventar ugostiteljskog objekta.

Uz optužni prijedlog zbog naročito drskog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana (članak 6. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) obojica su jučer privedena na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, dok je protiv 28-godišnjaka podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije jer je vlasnika restorana vrijeđao na nacionalnoj osnovi. 

A.Š., kod kojeg je izmjereno 1,96 promila alkohola, zaradio je tako tri prekršajne prijave, a I.T. s 2,06 promila alkohola, jednu. Obojica su policiji otprije poznati zbog sličnih prekršajnih djela. Nakon što su saslužani na Prekršajnom sudu obojica su puštena na slobodu. 

Isto tako zbog narušavanja javnog reda i mira (članak 13. Citiranog zakona), protiv 37-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

19. travanj 2024 19:48