StoryEditorOCM
KalelargaDOBRA VIJEST IZ GRADSKE UPRAVE ZA SVE OSNOVCE

Grad Zadar osigurao milijun kuna za besplatne radne bilježnice!

Piše IN
18. srpnja 2019. - 17:48
prosvjed_ucenjm1-050616

Svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj, sukladno novom Zakonu o udžbenicima, u školskoj godini 2019./2020. dobit će besplatne udžbenike na teret državnog proračuna. No to ne vrijedi za pripadajuće radne bilježnice pa je Grad Zadar donio odluku kojom će se rasteretiti tog troška roditelje sve djece na području grada, najavili su iz gradske uprave.

U proračunu je za to izdvojeno milijun kuna. Riječ je o sredstvima predviđenim za kupnju udžbenika djeci koja primaju dječji doplatak, no kako je država u međuvremenu odlučila svim osnovcima financirati udžbenike, taj će se novac sada prenamijeniti za besplatne radne bilježnice svim osnovcima na području Grada Zadra.

Odluka o prenamijeni sredstava naći će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća najavljenoj za kraj srpnja.

- Obećao sam da ćemo gdje god i koliko možemo pomagati mladim obiteljima. Tako već nekoliko godina sudjelujemo u sufinanciranju udžbenika i radnih bilježnica onima koji su ostvarivali pravo na dječji doplatak. Obzirom na to da država u potpunosti financira nabavku udžbenika Grad Zadar će iz gradskog proračuna svim učenicima osnovnih škola u Zadru osigurati besplatne radne bilježnice. Vjerujem da ćemo time razveseliti roditelje i olakšati im financijski teret koji ih dočeka s prvi danima školske godine, istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić.

Nabavka radnih bilježnica ići će preko škola, a cijeli posao bi trebao biti gotov prije početka nove školske godine.

25. travanj 2024 06:52