StoryEditorOCM
KalelargaKAKO ZAUSTAVITI POHLEPNE TAKSISTE?

Tomislav Dražović iznio ideju protiv pljačke putnika, gradonačelnik tvrdi da Grad ne može ništa, da je tržište liberalizirano, da treba pisati Vladi, da....

Piše P.O.
30. srpnja 2019. - 21:32
taksisti_konferencija1-0607

Je li ovo rješenje protiv gulikoža maskiranih u taksiste koji zadarskim putnicima serviraju astronomske račune za minimalne relacije, pa ih nije sram ni naplatiti 150 eura od Zračne luke do grada? Nakon što je konstatirao da su zadovoljni gosti najbolja reklama za ovdašnji turizam, a nezadovoljni su najveća antireklama, zadarski gradski vijećnik Tomislav Dražović (HDZ) predložio je svoje rješenje protiv "taksimetar-deranja".

- Neki su gradovi uveli vaučere s definiranom cijenom taksi vožnje između unaprijed određenih točaka. Tako bismo zaštitili i goste, ali i odredili cijene koje idu u prilog i većini taksista, rekao je Dražović.

Pojasnio je da bi se vaučerima definirala cijena u eurima, primjera radi, od Zračne luke ili Autobusnog kolodvora do centra grada ili nekih drugih odredišta.

Gradonačelnik Branko Dukić je najprije naveo da problema s taksi službom imaju svi primorski gradovi, pogotovo otkako je liberalizirano tržište prijevozničkih usluga, zbog čega "na žalost, ni Grad zadar tu ne može ništa napraviti".

- Dosta je porimjedbi na funkcioniranje taksi službe, pa bi ih možda sve trebalo uputiti Vladi da još jednom razmisli ili korigira nepravilnosti, jer na terenu imamo nered, kazao je Dukić.

25. travanj 2024 14:16