StoryEditorOCM
KalelargaFOTO S NADZORNIH KAMERA: PRIVEDENI NASILNICI

Pogledajte kako je šest zaštitara nemilosrdno cipelarilo 40-godišnjaka ispred Hypea!

Piše I.Nevešćanin/B.S.
31. srpnja 2019. - 17:15
Kamera11.PNG

NOVO: 

Kako se doznaje, napadači su zaštitari koji rade na crno u drugom zadarskom klubu. Riječ je o F.G. (26), kod kojeg je pronađena automatska puška i metalna palica, a ranije osuđenom za napad i potpaljivanje automobila navijača iz Bugarske, te M.G. (31), P.K. (24), J.M. (24), te Š.M. (27).

Šesti sudionik napada 30-godišnjak je u bijegu. Za njim je raspisana potraga i zbog ilegalnog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako je utvrđeno istragom, šestorica Zadrana su 20.srpnja u 4 sata u noći brutalno prebili 40-godišnjaka. Najprije mu je prišao 30-godišnjak, te ga snažnim udarcima nogama i rukama udario u glavu. S leđa mu je potom prišao 27-godišnjak udarajući ga više puta šakama u glavu zbog čega je 41-godišnjak pao na pod gdje ga je nogama po tijelu nastavio udarati 31-godišnjak - izvijestio je voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić na izvanrednoj konferenciji za novinare u utorak.

Napadu su se tada priključila i druga dvojica 24-godišnjaka koji su ga udarali nogama po tijelu, a isto tako i 26-godišnjak. Zadranin je potražio liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane višestruke teške tjelesne ozlijede. Napadači su mu slomili nos i ruku, a on je iz straha od novog napada zatajio način na koji je zadobio ozlijede, a napad nije prijavio policiji. 

Petorica Zadrana uhićena su u ponedjeljak navečer, a ubrzo se očekuje njihovo privođenje sucu istrage.

 


RANIJE:

Zadarska je policija podnijela kaznene prijave protiv šestorice Zadrana koji su sudjelovali u premlaćivanju 40-godišnjaka iz Zadra prije dva tjedna ispred noćnog kluba Hype u Zadru.

Muškarac je, prema neslužbenim informacijama, pretučen nakon što se u muškom WC-u porječkao s nekoliko mladića. Oni su ga verbalno napali, a nakon što je 40-godišnjak izašao iz lokala, na njega su i fizički nasrnuli te ga šakama i nogama pretukli naočigled posjetitelja noćnog kluba. U tom napadu slomili su mu ruku i nanijeli ozlijede lica. Napad se dogodio oko dva sata iza ponoći, a pretučeni muškarac je vlasnik ugostiteljskog objekta u Zadru.

Muškarac napad nije prijavio policiji, navodno u strahu od osvete napadača, ali je zatražio medicinsku pomoć. Policija je posredno doznala za napad te je pokrenula kriminalističku istragu i utvrdila, putem video snimki, tko je sve sudjelovao.

Pet mladića je privedeno i kriminalistički obrađeno a jedan se nalazi u bijegu. Prijavljeni su za kaznena djela sudjelovanje u tučnjavi, teška tjelesna ozljeda i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Na konferenciji će nazočiti voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

24. travanj 2024 09:16