StoryEditorOCM
KalelargaTEŠKA PROMETNA NESREĆA

Pretjecao neosvjetljeni traktor pa upao u škare, uslijedio je dvostruki sudar...

Piše M.K.
1. kolovoza 2019. - 15:36
prom.JPG

Jučer u 20.55 sati na državnoj cesti 502 između Donjeg i Gornjeg Zemunika došlo je do teške prometne nesreće zbog pretjecanja i ulaska u tzv. škare.

Do nesreće je došlo kad je vozač (59) vozilom zadarskih registracija upravljajući smjerom iz Donjeg Zemunika prema Gornjem Zemuniku naišao na traktor sa zaprežnom košarom koji nije bio registriran i propisno osvijetljen, kojim je upravljao 65-godišnjak.

Vozač je započeo s pretjecanjem, a da se nije uvjerio da je pretjecajni trak slobodan. Zbog toga je ušao u "škare" nailaskom osobnog vozila zadarskih oznaka iz suprotnog smjera kojim je upravljao 63-godišnji vozač. 

Neoprezni vozač udario je desnom stranom vozila u košaru traktora kojega je odbacio 15 metara izvan kolnika, dok je lijevom stranom zakačio nailazeći automobil.

Teške tjelesne ozljede zadobio je 63-godišnji vozač i 66-godišnji suvozač, dok su vozač traktora i 59-godišnji krivac sudara zadobili neutvrđene tjelesne ozljede.

Alkohola nije bilo, protiv 59-godišnjeg vozača policija je uputila kaznenu prijavu, dok je 65-godišnji vozač traktora prekršajno prijavljen zbog neregistriranog i nepropisno označenog traktora.

Protokom vozila cestom jedno je vrijeme fizički upravljala policija, da bi promet bio potpuno obustavljen od 22.50 do 30 minuta iza ponoći. Do tada se vozilo obilaznim pravcima zbog čega je dolazilo i do zastoja.

16. travanj 2024 13:25