StoryEditorOCM
KalelargaU GRADSKOJ UPRAVI SUTRA PRIREĐUJU JEDNO JAVNO IZLAGANJE U 13, A DRUGO U 13,30 SATI

Izvan snage stavljaju planove za Supernovu i Polikliniku. Evo zašto...

Piše P.O.
26. kolovoza 2019. - 18:05
plan__vrilo_1425545719

U razmaku od pola sata, u utorak će u zadarskoj gradskoj upravi biti održana dva javna izlaganja kojima se izvan snage stavljaju dva detaljna plana uređenja. Najprije će u 13 sati iz prostorne dokumentacije biti "izbačen" DPU zone trgovinskog velecentra "Vrilo" koji se odnosi na područje Supernove, a na snazi je od 2008. godine kada ga je za tvrtku "Granit Vrkić" izradio poznati zadarski arhitekt Željko Predovan.

Pola sata kasnije istu će sudbinu doživjeti i tri godine stariji DPU dijela prostora Mjesnog odbora Jazine gdje je zbog stambene izgradnje izradu plana naručila tvrtka "Duca", a nacrtao ga je AB Forum. Na tom dijelu Jazina nalazi se i novoizgrađena zgrada zadarske Poliklinike, ali i zemljište HAK-a koje je nedavno postalo vlasništvo Grada Zadra.

Do stavljanja izvan snage oba ta plana dolazi nakon što je to u izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Zadra predložio Željko Predovan.

-Naše su analize u pripremi izmjena i dopuna Prostornog plana pokazale da je DPU "Vrilo" konzumiran, na tom je prtostoru izgrađeno praktično sve što je planom bilo predviđeno i bilo je logično staviti ga izvan snage. Na području Poliklinike izgrađen je veliki dio u obuhvatu plana, a za preostalo, neizgrađeno područje, nije realno očekivati da bude izgrađen po tom planu. Dakle, analize su pokazale da su oba plana konzumirana, objašnjava Matko Segarić, zamjenik gradskog pročelnika za prostorno uređenje i graditeljstvo.

-Što će se događati s područjem HAK-a?

-Na tom dijelu će važiti odredbe Prostornog plana Grada Zadra. S tim što će ova dva plana biti stavljena izvan snage tek kada budu usvojene izmjene i dopune Prostornog plana kako ne bismo imali bilo kakav prostorno-planski vakuum, kaže Segarić.

 

26. travanj 2024 11:03