StoryEditorOCM
KalelargaINCIDENT NA PLAŽI U POSEDARJU

Pijani Kninjanin (36) vikao 'Ovo je Srbija', napao i policiju, završio u pritvoru!

Piše Zadarski.hr
2. rujna 2019. - 17:17
plaža, policija

Tek nakon što je na svom Facebook profilu Velimir Bujanec objavio detalje incidenta koji se prošlog tjedna dogodio na plaži u Posedarju, u ponedjeljak je o tome više informacija dala zadarska policija.

-  U četvrtak, 29. kolovoza, oko 18.00 sati, na plaži u Posedarju kod Svetog Duha je 36-godišnjak vikao „Ovo je Srbija“, vrijeđao Hrvate, te je potom napao i policijske službenike koji su došli uredovati. Vrijeđao ih je i omalovažavao, u alkoholiziranom stanju, te je priveden na Prekršajni sud u Zadar – kazala je glasnogovornica PU zadarske Sonja Šimurina.

Ona je navela kako je 36-godišnjak, za kojega se neslužbeno doznaje da se zove Ilija Sinobad i da je policiji u Kninu već prijavljivan zbog govora mržnje, na plaži u Posedarju u četvrtak bio vidno alkoholiziran, te mu je izmjereno 2 promila alkohola u krvi.

S obzirom da je na prepunoj plaži u Posedarju vikao da je to Srbija i svih okolo pozivao na fizički obračun, netko je pozvao policiju.

Napao je i njih, vrijeđao ih, a nakon obrade u policijskoj postaji priveden je na Prekršajni sud gdje mu je određeno osam dana pritvora.

Nakon toga u postupku će se određivati krivica, a optužnim prijedlogom tereti ga se za naročito drsko ponašanje, za omalovažavanje i vrijeđanje službene osobe, te za djela iz Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Pozivajući se na više izvora, neki su mediji prenijeli i da je mještanima u Posedarju na plaži psovao „majku ustašku“, a u Kninu je godinama poznat po sličnim ispadima.

16. travanj 2024 22:11