StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO&FOTO: PRIVOĐENJE ŠESTORICE TALIJANSKIH KRIVOLOVACA

Pomorska policija dovela veliku ribaricu u zadarsku postaju, a posada novinarima pokazala 'srednji prst'

Piše Zadarski.hr
4. rujna 2019. - 14:06
IMG-20190904-WA0005

NOVO 12:00 Državljani Italije, zatečeni noćas u krivolovu kod Dugog otoka, stigli su do Zadra, gdje ih je dovela Pomorska policija. Slijedi njihovo privođenje na Prekršajni sud.

Kad su talijanski ribari vidjeli da su ih na Liburnskoj obali dočekali novinari nisu bili zadovoljni. Iskazivali su nezadovljstvo pružajući prema novinarima srednji prst.

 


RANIJE: U tijeku je uhićenje šestorice talijanskih ribara koji su zatečeni u krivolovu u akvatoriju Dugog otoka, na južnoj strani, gdje su izlovljavali nezakonito.

 

Kada stignu do obale, talijanski krivolovci bit će privedeni u postaju Pomorske policije Zadar, odakle će nakon ispitivanja biti prevezeni na Prekršajni sud. Prema do sada dostupnim informacijama, radi se o kaznenom djelu iz Zakona o nadzoru državne granice.

Njihovo privođenje u prostor Pomorske policije očekuje se oko 11 sati.

- Jutros oko  07.35 sati u akvatoriju kod Dugog otoka, službeno plovilo  Postaje pomorski i aerodromske policije Zadar zaustavilo je talijanski ribarski brod poradi ulaska u teritorijalno more RH, a koji je prethodno uočen 1 milju od Dugog otoka. U 08,05 sati započelo je dopraćivanje talijanskog  ribarskog broda do luke u Zadru - priopćeno je kasnije, nešto prije 11 sati, iz PU zadarske.

24. travanj 2024 20:15