StoryEditorOCM
KalelargaNA NATJEČAJ ZA OBNOVU POZDRAVA SUNCA NIJE PRISTIGLA NIJEDNA PONUDA

Dujela: To ne znači da stajemo s popravkom, osigurat ćemo dodatnih 100 tisuća kuna!

Piše I. Ivanac
13. rujna 2019. - 17:20
riva20-200619

- Na natječaj za obnovu staklenih panela na Pozdravu suncu, nažalost nije pristigla niti jedna ponuda, kazao je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

Pozdrav suncu razbijen je krajem svibnja vandalskim činom 25-godišnjaka koji je staklene ploče razbijao metalnim slivnikom. Od tada, nekolicina razbijenih staklenih ploča nije zamijenjena. Promijenjene su samo one koje su bile u najlošijem izdanju, a oko Pozdrava sunca i dalje stoji zaštitna ograda.

Pročelnik Dujela je istaknuo kako činjenica da se nitko nije javio na natječaj ne znači da staju s popravkom, već će sanaciju nastojati realizirati kroz poziciju održavanja urbane opreme zbog čega su izmjenu Programa za održavanje komunalne infrastrukture povećali za sto tisuća kuna. 

Neposredno prije početka škole, istaknuo je pročelnik Dujela na gradonačelnikovom kolegiju održanom u petak, obnovili su horizontalnu signalizaciju u blizini škola i vrtića, a naglasak je ove godine stavljen na Trg gospe Loretske gdje su osigurali pješacima koridor i odvojili ga horizontalnom signalizacijom i stupićima. Dodatno je uređeno parkiralište, a iscrtano je i pretovarno mjesto. 

- Iz Nacionalnog programa aplicirat ćemo i na postavljanje dodatne horizontalne signalizacije na našim prometnicama za 2020. godinu, a sve u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo. Izrađen je elaborat i projektnu regulaciju za sanaciju "hupsera" u ulici Franje Tuđmana, neovisno o tome što će ona ići u rekonstrukciju  kroz sljedeće dvije godine, istaknuo je pročelnik Dujela dodajući kako je nasadima osigurano dodatnih 800 tisuća kuna kako bi održavanje javnih zelenih površina bilo primjereno i na zavidnoj razini, a uz to se na nerazvrstane ceste planira uložiti dodatnih 900 tisuća kuna, prvenstveno za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i radovima na održavanjima pločnika. 

Pročelnik Dujela spomenuo je i kupnju te postavljanje deset nadzornih kamera na zadarske prometnice, a o kojima je Zadarski.hr već pisao te se pohvalio kako su djelatnici njegovog odjela u rekordnom roku uredili zapušteni prostor unutar ŠC Franka Lisice iako taj prostor nije u njihovoj nadležnosti.

20. travanj 2024 09:19