StoryEditorOCM
KalelargaA KAKO ĆU IZAĆI?

Početak radova zarobio pješaka na stubama za Muraj! Pokušao se izvući na nekoliko načina, ali nije uspio...

Piše IN
17. rujna 2019. - 12:20
Mreža1

- Was ist das? - upitao se naglas stariji gospodin iz Njemačke kada je shvatio da se spuštajući stubama Narodnog lista s Muraja našao zatočen iza žice.

Početak radova na uređenju Bedema zadarskih pobuna dočekao je nespremne brojne Zadrane, ali i njihove goste kojih ima još dosta u ovoj kasnoj fazi ljeta, kad je možda najljepše šetati po Zadru. Jedna takva šetnja ovog je turista koštala male gnjavaže jer se na sve moguće načine pokušao izvući iz "zamke" u koju je upao.

Najprije je pokušavao odgurnuti ogradu od zida ne bi li napravio mali prolaz kroz koji se kanio provući. Kad je vidio da to ne može, jer je ograda teška i čvrsto postavljena, htio je podići betonsko postolje, ali mu je i ono bilo preteško. Onda je krenuo uz stepenice gledajući može li nekako sa zida preskočiti ogradu, ali godine mu takvu vratolomiju nisu dozvolile. Na koncu je odustao i opet se popeo na Muraj tražeći neki treći izlaz iz ove "bezizlazne" situacije.

Može nekome zvučati komično ili zabavno, ali čovjek se ozbiljno iznervirao i namučio, i jučer zasigurno nije bio jedini (gost) koji se zatekao u sličnoj situaciji. A sve se moglo izbjeći da je netko odgovoran na nekom stranom jeziku ispisao i negdje na Muraju oglasio informaciju o novom prometnom režimu, kako bi to inače trebalo raditi u tzv. destinacijama koje se žele baviti turizmom tijekom cijele godine...    

19. travanj 2024 19:50