StoryEditorOCM
KalelargaKOMUNALCI POČELI UVODITI RED U POVIJESNOJ JEZGRI

Jutros na Poluotoku započelo uklanjanje bankomata kojima konzervatori nisu dali dozvolu!

Piše MG
18. rujna 2019. - 16:46
IMG_20190918_083545

U srijedu ujutro na Poluotoku započelo je uklanjanje žutih i plavih bankomata, koji su već neko vrijeme punili novinske stupce. Podsjetimo, ovogodišnja pojava enormnog broja bankomata u povijesnim jezgrama mnogih dalmatinskih gradova uzdigla je prašinu sve do razine Ministarstva kulture, koje je nakon savjetovanja s konzervatorskim službama, svim gradskim upravama poslalo smjernice za rješavanje te pošasti.

Pročelnik zadarskog Komunalnog odjela Robertino Dujela, naglasio je kako su oni u više navrata isticali kako je Grad Zadar još u studenom prošle godine pokrenuo inicijativu za unificiranjem izgleda bankomata kako bi se oni prilagodili uvjetima koja zahjteva povijesna jezgra te bi se na taj način reguliralo postavljenje konzervatorima prihvatljivih bankomata.

-  Redarstvo je naložilo svim vlasnicima bankomata, a riječ je o 50-tak lokacija na Poluotoku, da moraju dobiti suglasnost konzervatora. Oni koji je nisu uspjeli ishoditi, uređaje moraju ukloniti iz poslovnih prostora – rekao nam je Dujela.

Za kraj je izjeo i jedan prijedlog:
- Smatram kako nije loša zamisao da se jedan od zatvorenih gradskih prostora preuredi baš u svrhu postavljanja bankomata. Tako će svi građani i turisti na jednom mjestu moći podizati svoj novac, a pritom uređaji raznih ponuđivača neće nagrditi povijesnu jezgru koju što više želimo zaštititi -  zaključio je pročelnik Dujela.  

18. travanj 2024 09:18