StoryEditorOCM
KalelargaTKO TU PIJE, TKO TU PLAĆA?

Pročelnik Katić; Raspisat će se javna nabava i do kraja mjeseca Silba dobiva brod! Ravnatelj Škibola: Javne nabave neće biti još tri mjeseca!

Piše I.I.
2. listopada 2019. - 19:50
1

U zadarskoj Gradskoj upravi u srijedu je održan sastanak povodom ukidanja trajektne linije Zadra-Silba sve do lipnja iduće godine i to zbog radova na sanaciji luke Žalić. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Županijske lučke uprave (ŽLU), Lučke kapetanije, Agencije za obalni i linijski promet, te predstavnici Grada i Županije, a odlučeno je kako Silba neće u potpunosti ostati bez trajektnog prijevoza koji je ključan za život i razvoj otoka.

Naime, Županijska lučka uprava će uskoro raspisati javnu nabavu za brodara koji može obavljati plovidbu dva puta mjesečno bez da ugrožava dinamiku radova.

- Pronašli smo rješenje koje bi trebalo zadovoljiti sve strane, lokalno stanovništvo i investitore koji saniraju obalu, a da pritom ne ugrožava sigurnost plovidbe, radnika, dinamiku radova te da osiguravaju dogovorenu dostavu. ŽLU provodi postupak javne nabave za plovilo, a vjerujem kako će brodar biti izabran do kraja mjeseca. Brodara će financirati ŽLU, a Grad i Županija će razmotriti oblike sufinanciranja. Jadrolinijin trajekt će ploviti još do petka, kazao je nakon sastanka Ivica Katić, gradski pročelnik za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka.

No, izjava pročelnika Katića se ne "poklapa" s izjavom ravnatelja ŽLU Zadar Dvorom Škibolom, kojeg smo pokušali dobiti telefonski, ali bezuspješno. Naime Škibola je za radio Zadar izjavio kako "u iduća tri mjeseca neće pokrenuti postupak javne nabave, nego će razgovarati s brodarima čija plovila mogu pristajati na prostor koji će se rekonstruirati" te još uvijek nije mogao reći kada će početi ploviti zamjenski brod.

Hoće li biti javne nabave ili neće i hoće li Silbenjani dobiti plovilo za prijevoz tereta, vidjet ćemo u narednim tjednima. 

Podsjetimo kako je ravnatelj ŽLU Zadar Davor Škibola u utorak za Zadarski.hr  kazao kako je opskrba otoka moguća s plovilom tvrtke "Šangulin", onim istim koje prevozi i otpad sa Silbe, a troškovi izvanrednih putovanja iznose 18 tisuća kuna.

20. travanj 2024 16:23