StoryEditorOCM
KalelargaUSPJEH ZADRANA NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA

Zadar najuspješnija destinacija nautičkog turizma, NP Paklenica prirodna atrakcija godine! Evo i ostalih nagrađenih...

Piše M.K.
4. listopada 2019. - 00:57
Čovjek-ključ uspjeha

Danas je u Vinkovcima dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Nacionalni park Paklenica pobjednik je u kategoriji prirodne atrakcije godine!

Zadar je izabran za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma!

D Marin marina Dalmacija Sukošan/Bibinje izabrana je za najbolju u kategoriji velikih marina.

Olive Island marina Sutomišćica pobjednica je u kategoriji malih marina.

Boutique hostel Forum zadarskog Turisthotela, najbolji je hostel u Hrvatskoj.

Danijela Vulin, direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane, najbolja je djelatnica u sustavu hrvatskih turističkih zajednica.

Zadranka Sandra Rončević izabrana je za najbolju policajku.

Saša Bačić iznajmljivač je godine.

Prethodno svečanoj dodjeli nagrada, danas su za sudionike organizirane tri prezentacije koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje će biti održano predavanje Pokret Farm to Table. Predavanje Pokret Farm to Table održao je Deni Srdoč, najmlađi chef u Hrvatskoj koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu. Zatim, posjet Kutjevu i Požegi gdje su se održale radionice i degustacije na temu Vinska priča – graševina uz uvodničare Anu Dijan i Krešimira Macana, te vodstvo prvaka u sommelierstvu Siniše Lasana i Darka Lugarića u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu.

Nadalje, organiziran je i posjet Parku prirode Papuk i Parku šumi Jankovac gdje se održao obilazak jankovačkog slapa Skakavac, Jankovačkog jezera, groba grofa Jankovića i staklane. Na završetku obilaska održalo se i predavanje Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.

Drugi dio nagrada dodijelit će se sutra, 4. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

 

19. travanj 2024 23:24