StoryEditorOCM
KalelargaTRAŽI SE ŽURNO POSTUPANJE

Radnici Croatia Zadar Linea: nezadovoljni smo jer zadarski Trgovački sud ne postupa po rješenju Visokoga trgovačkog suda!

15. listopada 2019. - 18:28
croatialine1-290519

Bivši radnici Croatia Zadar Linea u utorak su ponovno ispred Trgovačkog suda u Zadru tražili da se žurno postupi po rješenju Visokoga trgovačkog suda i završi jedan od najduljih sudskih postupaka u Hrvatskoj te su najavili da će, ako do kraja tjedna zadarski sud ne riješi njihov slučaj, po pravdu ići u Zagreb.

 "Rješenje je doneseno prije tri tjedna, na računu je više od milijun kuna, stečajni upravitelj pripremio je svu potrebnu dokumentaciju i mi ne razumijemo što se više čeka. Visoki trgovački sud riješio je našu žalbu u rekordnom roku, a sada čekamo 20 dana da se donese rješenje", rekao je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

 Kako je ocijenio, to nije ništa drugo nego "silovanje pravde" i radnici će, ako se do kraja tjedna ne riješi njihov slučaj, po pravdu ići u Zagreb.

 Predstavnik 74 radnika koji se bore za 4,4 milijuna kuna tražbina Predrag Dušević je rekao kako su radnici ogorčeni jer gotovo dva desetljeća ne mogu naplatiti svoje tražbine.

 "Nemamo se čega sramiti pa zato i prozivamo s ovoga mjesta. Mi smo pošteni radnici koji se bore za svoju pravdu. Ne tražimo ništa što je protuzakonito, to smo mi zaradili. Ovo je žalosno da moramo ovamo dolaziti i tražiti svoju pravdu", istaknuo je Dušević.

Visoki trgovački sud prihvatio je žalbu koju su radnici uputili preko sindikata te je poništio odluku Trgovačkog suda u Zadru kojom su njihove tražbine odbijene s obrazloženjem da su ih prekasno zatražili.

Stečaj nad Croatia Zadar Lineom otvoren je 5. prosinca 2000., zaključen 25. veljače 2011., ali se i dalje vode postupci vezani uz  vrijednu imovinu.

26. travanj 2024 16:28