StoryEditorOCM
Kalelarga„U NAŠOJ ŠKOLI REDOVNA NASTAVA NEĆE SE ODRŽATI“

Nastavnici u četvrtak u Zadru većinom u štrajku, škole unaprijed najavile 'nerad' na svojim web stranicama!

Piše L.B.
17. listopada 2019. - 13:50
bbimagehandler

U četvrtak se u većini osnovnih i srednjih škola u Zadarskoj županiji štrajkalo, iako je stanje bilo šaroliko.

U štrajku je ipak, prema podacima Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama, bilo oko 80 posto nastavnika, a u osnovnim školama i nešto više, no ipak je glavno obilježje u školama u četvrtak bila „šarolikost“, s obzirom da su mnogi roditelji iskoristili pravo da djecu mogu poslati u školu, bez obzira na štrajk.

U nekim se, pak, školama pokušala izbjeći brojnost djece na koju bi trebali paziti, pa je na internetskim stranicama unaprijed napisana obavijest.

- Poštovani roditelji, S obzirom na to da je velika većina učitelja i ostalih zaposlenika škole najavila sudjelovanje u štrajku, u našoj školi u četvrtak redovna nastava se neće održati. Ukoliko ipak uputite djecu u školu, bit će organiziran prihvat i briga oko djece – stoji, primjerice, na web stranici zadarske OŠ Smiljevac.

- U osnovnim i srednjim školama Zadarske županije nastavlja se štrajk učitelja i nastavnika u organizaciji Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja. U OŠ Petra Preradovića za djecu koja dođu u školu za vrijeme štrajka bit će organiziran prihvat i boravak u školi – obavijest je i sa portala OŠ Petra Preradovića.

Ipak, u nekim srednjim školama bili su zakazani ispiti, na koje su učenici došli, tako da je, unatoč štrajku, dio nastavnih obaveza ipak odrađen.

- Mi smo izuzetno zadovoljni odazivom na štrajk, jer, prema dostupnim podacima, postotak onih koji su u štrajku jednak je onome prošloga tjedna, a to je oko 80 posto. Ljudi su ustrajni u svojim nastojanjima da dođe do povećanja koeficijenata – kazao je Jere Bilan, županijski povjerenik  Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Daria Švorinić, županijska voditeljica Sindikata hrvatskih učitelja, zahvalila je roditeljima na podršci te istaknula da je u Zadarskoj županiji u osnovnim školama u štrajku više od 70 posto nastavnika.

23. travanj 2024 15:47