StoryEditorOCM
Kalelarga„CENTAR PROJEKT” MLADENA NINČEVIĆA PROTIV GRADA ZADRA

Odbijeno financijsko vještačenje - odluka Trgovačkog suda u sporu teškom 150 milijuna pada 22. studenoga

22. listopada 2019. - 19:30
polacisce2-021017

Tvrtka zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića „Centar projekt” tužila je Grad Zadar tražeći raskid ugovora o kupnji zemljišta na Polačišću, a ukupna vrijednost spora prošla je 150 milijuna kuna. Spor se vodi na Trgovačkom sudu u Zadru gdje je sutkinja Katarina Zdunić u utorak najavila da će odluka biti poznata 22. studenoga.

Na prošlom su ročištu svjedočili Ana Lovrin, bivša gradonačelnica Zadra i pravna savjetnica nekadašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmete, Mirjana Zubčić, pročelnica Ureda Grada Zadra te poduzetnik Mladen Ninčević, kao jedan od direktora Centar projekta. Na ročištu u srijedu, svjedoka nije bilo, a odvjetnici obiju strana ostali su kod svojih odranije poznatih stavova.

„Centar projekt” je svojom voljom kupio nekretninu, odlučio se za poslovni poduhvat i preuzeo obvezu izrade UPU-a u roku od šest mjeseci. Izmjenama i dopunama Prostornog plana, „Centar projekt” je još i profitirao jer je mogao krenuti u realizaciju projekta bez izrade UPU-a, izjavio je u utorak odvjetnika Grada Zadra Zrinko Zrilić obrazlažući kako su tvrdnje „Centar projekta” o neusklađenosti planova izmišljene i nedokazane konstrukcije.

Spor kojega je Ninčevićeva tvrtka imala sa stanarima zgrade na Polačišću je rezultat njegove strategije i radnji, a za razloge odustajanja od projekta nije kriv Grad Zadar, rekao je Zrilić.

Odvjetnik „Centar projekta” Miljenko Krželj je, međutim, ustvrdio kako je sud imao priliku vidjeti što je bio stvarni problem između „Centar projekta” i stanara, te da je taj spor proizišao iz neispunjenih obveza Grada Zadra prema „Centar projektu”. Zato je pravni zastupnik „Centar projekta” predložio provođenje dodatnog financijskog vještačenja, ali je sutkinja Katarina Zdunić odbacila njegov prijedlog i najavila donošenje presude 22. studenoga.

20. travanj 2024 12:35