StoryEditorOCM
KalelargaNAKON PRIJETNJI ZADARSKOM "KRIMOVCU"

Kod Grdovića pronađen i pištolj!

Piše B.S.
29. listopada 2019. - 14:20
1_bombasi_privodjenje12-040718

Uz kaznenu prijavu zbog prijetnji voditelju kriminalističke Službe PU zadarske Bori Mršiću, 56-godišnji Nino Grdović u jutarnjim je satima priveden pritvorskom nadzorniku.

U sklopu kriminalističke obrade u stanu kojeg koristi pronađen je ilegalni pištolj, te je protiv njega podnesena i prekršajana prijava zbog ilegalnog držanja oružja

Jedan od bombaša optuženih za napad na sjedište zadarske policije, Mršiću je prijetio u ponedjeljak uoči početka ponovljenog suđenja u kojem je prethodno oslobođen optužbi, dok je 47-godišnji Siniša Glavić osuđen na dvije godine zatvora.

Glavić je optužen da je bombaški napad izvršio na njegov nagovor jer je Grdović bio ljut zbog postupka koji se protiv njega na sudu vodi zbog zlouporabe droga.

Iako su se obojica teretila za dva napada ručnom bombom M75 2017. i 2018. godine, sutkinja Mitra Meštrović presudila je na prvom suđenju da za tu optužbu nije bilo dovoljno dokaza, kao ni za to da je na napade Grdović poticao Glavića.

Županijski sud u Zagrebu ukinuo je tu presudu zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka, a sporan je bio iskaz u kojem je Glavić u policiji najprije priznao kako ga je na napad na policiju nagovorio Grdović, a kasnije je na sudu to opovrgnuo rekavši kako su mu u policiji psovali majku, te mu nisu dali lijekove koje mora uzimati svakih osam sati jer se liječi od PTSP-a.

 

26. travanj 2024 13:02