NEVIĐENA KOLIČINA Pala zadarska četvorka sa skoro osam tisuća komada raznog streljiva!

NEVIĐENA KOLIČINA

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri državljana RH u dobi 36, 40, 41 i 42 godina, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom provođenja opsežnog kriminalističkog istraživanja na području grada Zadra i okolice, kod njih je pretragom doma, poslovnog prostora, osobnih automobila i plovila, pronađena veća količina streljiva vojnog podrijetla kalibra 5,56X45mm - ukupno 6.593 komada, 31 komad streljiva kalibra 12,7 50 BMG, 908 komada streljiva vojnog podrijetla kalibra 7,62 mm, 416 komada streljiva kalibra 7,9 mm, također vojnog podrijetla, te više spremnika za streljivo koji primaju veći broj naboja nego što je to dozvoljeno temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Kako neslužbeno doznajemo, dio streljiva potječe iz Domovinskog rata, dok je veći dio novijeg podrijetla. 

Kako ističu iz PU Zadarske, teško je dokazivo da je streljivo bilo namjenjeno prodaji, no zbog njegove velike količine, sumnja se da je bilo namjenjeno za crno tržište. 

Jučer je 36-godišnjak, koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne skupine i glavni nabavljač veće količine oružja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok su protiv 42, 41 i 40-godišnjaka podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru poradi počinjenja kaznenih djela „„Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čl. 331 st. 1 i 3. KZ-a.

Također je utvrđeno da su sva četvorica počinili veći broj prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi.

Naslovnica Kalelarga