StoryEditorOCM
KalelargaIZMJENE U GRADSKOM PROMETU

Tuđmanova zatvorena za sav promet prema Kolodvoru, Kvaternikova postala opet jednosmjerna zbog autobusa

Piše M.K.
12. studenog 2019. - 16:30
radovi_tudjmanova1-121119

Zbog radova koje izvode Hrvatske ceste u Ulici Franje Tuđmana, od utorka je za sav promet zatvorena ta dionica od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića, odnosno od Autobusnog kolodvora, do križanja s Ulicom Put Murvice.

Takav će režim potrajati sve do subote uoči božićnih blagdana, 21. prosinca. Do sada je jedna od najprometnijih zadarskih ulica bila samo djelomično zatvorena za promet, odnosno promet je bio zabranjen prema Kolodvoru, a sad je potpuno obustavljen, što će izazvati dodatne glavobolje zadarskim vozačima kojima preostaju obilazni pravci: Put Murvice - 7. domobranske pukovnije ili Put Murvice - Zrinsko Frankopanska - Eugena Kvaternika.

Već su se u utorak počele stvarati velike gužve na okolnim pravcima, što bi se moglo izbjeći da se semafori prereguliraju. Ovako ima zbilja bizarnih situacija, primjerice semafor na križanju Ulice Put Murvuce drži crvenim signalom zatvoren promet zbog Tuđmanove ulice – iz koje nitko ne prometuje! Svi okolo čekaju, raskrižje prazno, a kolone (i nervoza) samo se gomilaju. Možda se moglo dodatnom privremenom regulacijom olakšati ionako zakrčen promet?

Zatvaranje Ulice Franje Tuđmana imalo je za posljedicu i izmjene u prometovanju Liburnijinih autobusa za zapadni dio grada, za pravce: Belafuža (Petrići), Poluotok, Bili Brig, Plovanija, Puntamika (Borik), Bokanjac i Diklo. Od utorka autobusi Liburnije opet polaze s privremenog stajališta u Ulici Eugena Kvaternika, kod nekadašnjeg Konzuma. Ostale linije za Bibinje, Gaženicu, Gradsko groblje, Crvene kuće, Crno, Supernovu i Dračevac i dalje prometuju sa stajališta na Bulevaru. Autobusna linija Poluotok - Arbanasi - Kolodvor - Poluotok također neće voziti Putem Murvice, javili su iz Liburnije. Ulica Eugena Kvaternika ponovno je zbog autobusa postala jednosmjerna, odnosno zatvoren je smjer prema Bolnici, jer vozila tom trakom i iz tog pravca obilaze autobuse.

Sve je to opet napravljeno bez prethodnih obavijesti i upozorenja, ali zadarski vozači valjda su već naviknuli na stalna "preštelavanja". Ovakva (kaotična) situacija potrajat će do Božića, kada bi se regulacija opet trabala vratiti na stari režim.


 

26. travanj 2024 05:27