StoryEditorOCM
KalelargaSPOR OKO JAVNOG NATJEČAJ ZA DODJELU ADVENTSKIH KUĆICA

Je li bilo muljanja i tko je za to odgovoran: gradonačelnik Dukić ili direktor Letinić? Ili je sve to „stari komunistički sustav”?

14. studenog 2019. - 15:35
advent_kucice1-211117

Način na koji je gradska tvrtka „Tržnica” provela postupak javnog natječaja za dodjelu adventskih kućica zasmetao je gradskom vijećniku Juri Zubčiću (SDP) koji je zbog toga pozvao gradonačelnika Branka Dukića da za uklanjanje mulja iz „Tržnice” angažira „Odvodnju”. Zubčić je upozorio da su ponude za dodjelu adventskih kućica svojedobno javno otvarane, a danas nisu javni ni podaci o natječaju.

Bilo je predviđeno da svaki ponuditelj može dobiti po jednu adventsku kućicu, ali imamo situaciju da se isti čovjek, jednom kao privatna, a drugi put kao pravna osoba, javi i dobije na natječaju, čime se izigrava javni natječaj. Pritom, „Tržnica” nije dužna davati obrazloženja o izboru!? Neki očito nisu zadovoljavali kriterij po kojemu ponuditelji ne smiju dugovati državi, ali je zato na brzinu osnovano šest tvrtki. Gradonačelniče, pozovite „Odvodnju” da iz „Tržnice” ukloni mulj, rekao je Zubčić.

Gradonačelnik Dukić je odgovorio da je posao iznajmljivanja adventskih kućica, ali i njihova nabavka, prepuštena „Tržnici” koja će ih isplatiti u roku od dvije godine.

-Na natječaj se svi mogu javiti i svi se mogu žaliti. Koliko znam, interes je bio velik i dosta se zaradilo, rekao je Dukić odbijajući ulaziti u detalje provođenja natječaja.

-Kada se sve prebaci na gradsku tvrtku, vi nemate nikakvu odgovornost, a oni pogoduju i mijenjaju uvjete natječaja, uzvratio je Zubčić nezadovoljan odgovorom.

-Nisam ja vodio natječaj, pitajte tvrtku. Ali, to je vaš stari komunistički sustav...

-Ja sam rođen 1990. godine, doviknuo mu je Zubčić iz klupa.

-Nisam pobornik bilo kakvog linča, ja sam za trodiobu vlasti, a vi se morate upitati govorite li za dobro Zadra, zaključio je Dukić.

 

19. travanj 2024 10:49